Planuli kolači: Vjernici se nesebično uključili u akciju

Akcija za malog Antu
(FOTO: Aleksandar Grlić)

11.02.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6499

Požeški vjernici pokazali su kako im je stalo do dvogodišnjeg Ante Čenića iz Novog Sela, koji se bori s teškim bolestima. Dijagnoza još nepoznata i nužna su mu brojna pomagala za svakodnevni život. Kolači koje su prodavali vjeroučenici ispred crkve Sv. Duha u Požegi planuli su poslije nedjeljne mise u samo nekoliko minuta. Dobri ljudi su se gurali u redu da daju neki prilog, mnogi nisu ni uzeli kolače. U malo više od šest minuta stol je bio potpuno prazan, osim jednog kuglofa, koji je isto brzo nestao sa njega.

Kolača nije bilo ni za sve mise, Požežani su ih razgrabili do kraja na njih samo tri. - U akciju su se uključili naši vjeroučenici, njihove majke ispekle su kolače za vas, a vi im dajte dar za Antu i njegovu obitelj. Molitvena zajednica „Cenakul“ također sudjeluje sa svojim darom. Mi braća franjevci iz požeškog samostana, odričemo se milostinje koju smo dobili ovoga siječnja za Antunovo - poručili su požeški franjevci.




Antu su proteklog vikenda posjetili studenti iz Udruge požeško-slavonskih studenata „Vallis Aurea“ - Ivan, Marko i Valentin. "Sve visoki momci. Hvala Vam što ste nas posjetili i uljepšali nam ovaj dan. Vallis Aurea je oduvijek bila nepresušan izvor intelektualaca", napisali su Antini roditelji na Facebook stranici Molitva za Antu.


Roditelji Ante Čenića koji boluje od teške bolesti, te čeka točnu dijagnozu, ne može normalno sjediti, hodati, govoriti ni disati bez pomagala, su se već zahvalili svim župljanima i ostalim ljudima koji su se uključili u akciju. Malom Anti su potrebni medicinski krevet i antidekubitalni madrac, pomagalo za kupanje djece, agregat u slučaju nestaka struje, prijenosni koncentrator kisika, kateteri Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, senzori i kabel oksimetra.

Možete pomoći i vi, uplatom na račun majke Natalije Čorak Čenić: 2360000-3238255892 (Zagrebačka banka)
Za uplate iz inozemstva: IBAN HR1423600003240470097
SWIFT CODE: ZABAHR2X


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI