Osnovnoškolci učili kako izraditi LED čestitke

Radionica u Kanižlićevoj školi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

09.02.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3950

Hrvatska zajednica tehničke kulture i CB radioklub Sokol Požega organizirali su radionicu izrade LED čestitki na kojoj se okupilo tridestak učenika požeških osnovnih škola. Učili su izrađivati čestitke s graviranim valentinovskim motivima koje osvjetljuje svijetleća dioda.

U Osnovnoj školi Antuna Kanižlića lupalo se danas čekićima na sve strane. Zadovoljna djeca su nam rekla da im ide izrada čestitki, no neće ih primijeniti za Valentinovo, nego ponijeti kući za uspomenu te da žele sudjelovati na još takvih radionica.




-  Ova radionica je dio našeg ciklusa „Izvan okvira“. Okvir je školski program, a mi tu malo izlazimo izvan njega i na drukčiji, zabavan način pokazujemo djeci npr. što je strujni krug i u ovom konkretnom slučaju ga odmah i primjenjujemo. Organiziramo dosta sličnih projekata, poput izrade mehaničkih igračaka i s obzirom na dobar interes vjerojatno ćemo vrlo brzo organizirati još jednu radionicu - rekao je Bojan Florijani iz HZTK.


- Organizirali smo mnogo radionica poput ove. Pokušavamo stvoriti podmladak radioamatera, koji je kod nas bio zapostavljen, naravno to se neće dogoditi preko noći, već radom i raznim aktivnostima poput ove. Osim rada sa radio stanicama nudimo i orijentaciju, aktivnosti u prirodi, modelarstvo, robotiku; to je sve sastavni dio naših aktivnosti. Nastojimo pomoći mladima da vide budućnost u tehnici, a na njima je da odaberu što ih zanima - rekao je Đuka Pelcl, tajnik CB radiokluba Sokol.



U radioklubu su najavili besplatnu CB radionicu za početnike bez obzira na dob tijekom ožujka i travnja, u njihovim prostorima u Vukovarskoj 8. Ovo im nije prva suradnja s osnovnim školama. Solarna ploča za baterijsko napajanje, koju su učenici osnovne škole Antuna Kanižlića izradili u radionici, je na prošlogodišnjoj 10. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA osvojila brončanu plaketu. Zainteresirani uputstva za izradu takvih čestitki mogu pogledati ovdje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI