Sami došli na ideju: Učenici uređuju interijer škole

Radovi u Tehničkoj školi
(FOTO: Domagoj Katić)

08.01.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 9771

Učenici Tehničke škole u Požegi su preko svoga učeničkog vijeća došli na ideju i naposljetku ostvarili inicijativu za unutarnjim uređenjem škole.

- Učenici su tijekom prvog polugodišta razgovarali o tome kako bi, oni koji žele, mogli sudjelovati u estetskom uređenju škole. Velik broj njih se javio, ali ne mogu svi sudjelovati jer je nije moguće svima osigurati sredstva za rad. Na proljeće također želimo započeti radove i na vanjskom uređenju prostora oko škole - kaže Vedran Neferović, ravnatelj Tehničke škole. - Planiramo napraviti kantinu u školi kako bi se učenici i u neformalnom druženju upoznali s profesorima, ali trenutačno za to nemaju prostora.

Ksenija Romanić, školska pedagoginja se osvrnula na nuspojavu ovakvog rada. - Učenici će shvatiti da je ovo njihov prostor i da je škola njihova kuća. Kada oni ulože svoju energiju i trud u uređenje, sama briga o prostoru će biti bolja te će se smanjiti slučajna oštećenja, ali i ona namjerna kojih ni sada nema puno - pojašnjava pedagoginja.





Dvadesetak učenika i učenica je već jučer započelo s uređivanjem, a svi su složni kako je ovo super ideja te navode kako nikome nije teško raditi.

- Dosadno mi je preko praznika pa sam se priključio radu, iako ovo nikada nisam radio nije mi problem. Sada učenici neće uništavati školu i više ćemo paziti na to što smo sami napravili - kaže Gabrijel Rašić, učenik 3. razreda koji se školuje za tokara. Godinu dana mlađi Adam Podnar iz Brestovca kaže kako im je ravnatelj priredio sendviče i sok, a na pitanje hoće li na temelju ovog rada "žicati" veće ocjene na kraju godine, kroz smijeh odgovara: "Ma nema šanse, dobri smo s ravnateljem i nema nikakvog traženja većih ocjena."



Jedan od inicijatora ove hvalevrijedne akcije Ivan Jambrečina iz Mokreša kaže kako je majstor birao boje, ali im je dozvolio kreativnost uz napomenu da rade kao da za sebe rade.

- Svi su mladi i kreativni, razmišljao sam kako će biti raditi s njima, ali moram priznati da su pravo osvježenje. Od njih 15 koliko ih je došlo, 5 je shvatilo da to nije za njih i oni su otišli, ovih 10 je sasvim dovoljno i jako su vrijedni - hvali mlade tehničare i majstore Zoran Antunović, voditelj radova iz obrta Antunović Interijeri.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI