Provalili kroz prozor učionice, ali nisu uspjeli doći do hodnika

Osnovna škola Lipik
(FOTO: OŠ Lipik)

28.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5322

Ravnateljica Osnovne škole Lipik prijavila je jučer policiji pokušaj provale, koji se mogao dogoditi od 23. do 27. prosinca.

- Zadnji put prije blagdana obišla sam školu 23. prosinca navečer, dok je trajao turnir u susjednoj dvorani. Tada je sve bilo u redu. Jučer ujutro je domar prilikom obilaska učionica primijetio da je otvoren prozor učionice engleskog jezika. Taj je prozor već bio neispravan, zato se vjerojatno radi o našim učenicima koji su znali da kroz njega mogu ući - prepričava ravnateljica Sanda Ivanović.

Nedostaje im škola?


Nakon što su ušli u učionicu, provalnici su pokušali provaliti u hodnik, no nisu uspjeli srušiti vrata pa su odustali. Počinjena šteta je svega pedesetak kuna, ali počinitelji će svejedno odgovarati ako budu otkriveni.


- Ne znam što su htjeli i što im je bilo na umu. Možda im nedostaje škola tijekom praznika, ako je tako, onda se ne trebamo brinuti - rekla je ravnateljica.

U istoj su školi proteklih godina zabilježene još dvije provale. U jednoj, gdje je provaljeno u automat za kavu, počinitelji su bili bivši učenici koji su završili na sudu za mladež.

Otkriveni kradljivci u Velikoj

Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 22 i 30 godina. Utvrđeno je da su u razdoblju od 24. kolovoza do 11. rujna u Cirakijevoj ulici u Velikoj skinuli i ukrali iz kuće za odmor oko 50 metara bakrenih oluka i limova.

U istoj ulici su tijekom kolovoza s krovišta ugostiteljskog objekta trgovačkog društva iz Trenkova ukrali limove i kuke u vrijednosti više tisuća kuna. Bakrene predmete su kasnije prodali trgovačkim društvima za otkup sekundarnih sirovina.

Kako neslužbeno doznajemo, 22-godišnjak je iz Jakšića, a 30-godišnjak iz Pleternice. Protiv obojice slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave za djelo teške krađe. Zakonom predviđena kazna je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI