Roditelji ne smiju zatvarati oči nego trebaju biti primjer

Hrvoje Bogadi, Silva Vrdoljak i Ana Matković
(FOTO: Domagoj Katić)

12.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 14406

"Mladi su u rizičnoj skupini, traže prostor za dokazivanje. Načini dokazivanja su ponekad rizični i vode u ovisnost. Ona ne nastaje preko noći, tako da roditelji ne smiju zatvarati oči pred sumnjama nego otvoreno o tome razgovarati, kao i svojim primjerom pokazati mladima kako živjeti. Također bi se trebali zapitati je li alkohol nužan da bismo se zabavili", rekao je Hrvoje Bogadi, psihijatar Opće županijske bolnice u Požegi na današnjem predavanju "Smislom do slobode" koje se održalo u sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti u dvorani sv. Terezije u Požegi.

Predavanju u organizaciji Županijskog stručnog povjerenstva za suzbijanje ovisnosti i Centra za hagioterapiju Požega je sudjelovala i Silva Vrdoljak, hagioasistentica i voditeljica Centra za hagioterapiju u Slavonskom Brodu. Naglasila je kako je nakon provedene ankete u Brodsko-posavskoj županiji vidjela da je 40 posto mladih ovisno o Facebooku, dok se nešto manji broj njih smatra ovisnim o alkoholu i drogama.

- Svaki čovjek je slobodan i odgovoran što znači da njime ne upravlja niti genetika niti sudbina. Shvatila sam sam najviše u životu izgubila vremena na jurenje te da sam za to vrijeme imala potpuno iskrivljene vrednote. Biti slobodan ne znači imati mogućnost biranja između dobra i zla, već stalno birati dobro  - kaže Silva Vrdoljak.


Predavanju vezanim uz hagioterapiju, čiji je osnivač profesor emeritus Tomislav Ivančić, sudjelovali su učenici požeških srednjih škola.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI