Vidovčanin u Njemačkoj donira naš Dom zdravlja i bolnicu

Zvonko Papac
(FOTO: Domagoj Katić)

07.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 6691

Zahvaljujući Zvonku Papcu iz Vidovaca koji već 30 godina živi i radi u Njemačkoj, naša županija obnovljena je za zdravstvenu opremu vrijednu preko milijun kuna. On je svojim posredstvom polovnu opremu iz jedne od njemačkih bolnica koja je bila pred rušenjem osigurao 150 kreveta, 170 madraca te 113 noćnih ormarića.

- To je vrhunska oprema, u izvrsnom stanju koju bi oni bacili jer im više ne treba. Sjetio sam se kako sam s Darkom Puljašićem, ravnateljem Doma zdravlja Požeško slavonske županije razgovarao prije na tu temu te sam mu predložio da tu opremu preselimo u Požegu - kaže Zvonko Papac koji radi u njemačkoj klinici u Neussu.

Ravnatelj Puljašić kaže kako je sredinom prošle godine otišao vidjeti opremu te se je iznenadio razinom očuvanosti i kvalitetom.


- Osigurali smo 6 teretnih vozila, a tamo su nam ljudi pomogli utovarati. Oni su to sve odradili samo za riječi zahvale i htjeli su znati da će ta oprema završiti u pravim rukama - kaže ravnatelj Doma zdravlja gdje je završilo 20 kreveta, madraca i noćnih ormarića.


Bolnica za specijalnu rehabilitaciju Lipik, prema riječima ravnatelja Darka Kelemena svake godine putem javnog natječaja kupi 10-ak novih kreveta.

- Sada smo dobili 60 kreveta, 80 madraca i 23 noćna ormarića, to za nas jako puno znači i ovime je značajno podignuta kvaliteta bolnice - navodi Kelemen.

Ostatak od 70 kreveta, madraca i noćnih ormarića je donirano Općoj županijskoj bolnici Pakrac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI