NASLOVNAPOŽEGAPOLITIKAARHIV


Požeški HNS i HSU (FOTO: HNS-HSU)

INICIJATIVA ZA SADNJU
HNS predlaže spomen park braniteljima u Požegi

18.11.2012. | Mario Nakić PREGLEDA: 2311

Predstavnici Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Požeško-slavonske županije odali su počast i priznanje svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, a osobito u čast grada heroja Vukovara, zapalivši svijeće sinoć u Vukovarskoj ulici. Ondje su HNS-ovci održali konferenciju za medije i predstavili svoju inicijativu za spomen park hrvatskim braniteljima.

- Za svakog poginulog branitelja bi bilo posađeno jedno drvo te pokraj njega ugrađena spomen ploča s imenom i prezimenom. Na dan pada Vukovara svake godine bi se organizirala akcija sadnje novih stabala gdje bi svaki živući branitelj iz Požeško-slavonske županije imao mogućnost posaditi i označiti svoje drvo. Na taj bi način doprinio razvoju rasta parka, a samim time mogao bi istaći svoj nesebični doprinos Domovinskom ratu i samostalnosti Lijepe naše - rekao je Damir Kovačević, predsjednik požeške podružnice HNS-a.

Kovačević je predložio nekoliko lokacija u Požegi pogodnih za spomen park, a to može biti u parku kod Orljave ili u Babinom viru. HNS-ovci predlažu da bi najidealnije drvo bilo kanadski javor, koji je dugovječan i simbolizira snagu i odlučnost hrvatskog naroda za ostvarenjem svoga dugovječnog sna. Inicijativu je pokrenuo Josip Albert, dugogodišnji član HNS-a u suradnji s predstavnikom hrvatskih branitelja Ljupkom Brkanom.
Tagovi: hns, josip albert