Započela izgradnja sustava navodnjavanja Ramanovci - Bektež

Predstavnici Hrvatskih voda, Kutjeva d.d., Grada Kutjeva i Požeško-slavonske županije na akumulaciji Kustrevac
(FOTO: PSzupanija.hr)

13.11.2012. | M.N.
Pregleda: 9394

Djelatnici Vodoprivrede Vinkovci jučer su na akumulaciji Kuštrevac u Kutjevu započeli s radom na izgradnji županijskog sustava za navodnjavanje Ramanovci - Bektež. Sustav je vrijedan 3 milijuna kuna, a financirat će ga Hrvatske vode s 80 i Kutjevo d.d., čije će površine biti navodnjavane, s preostalih 20 posto, objavljeno je na službenoj stranici Požeško-slavonske županije.

Ovaj će sustav osigurati navodnjavanje 365 hektara poljoprivrednih površina spomenutoga kombinata. Rok za izvođenje radova je godinu dana, no prema riječima predstavnika izvođača, radovi bi trebali završiti prije lipnja sljedeće godine.




- Vjerujem da će izvođač radova uspjeti do sezone navodnjavanja osigurati puštanje u rad sustava za navodnjavanje, dakle do početka idućega ljeta, što nam je dosta važno. Ovime nastavljamo županijski plan izgradnje sustava za navodnjavanje prema zacrtanom i time doista možemo biti zadovoljni - kazao je županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović koji je jučer zajedno s predstavnicima Hrvatskih voda i Kutjeva d.d. te gradonačelnikom Kutjeva Ivicom Nikolićem obišao akumulaciju Kuštrevac.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI