Lucić neće na proslavu, nisu predvidjeli njegov govor

Munjara Kuzmica
(FOTO: GI Kuzmica)

05.10.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9628

Na sutrašnjoj proslavi 100. obljetnice početka rada prve hidroelektrane u Požeštini - one u Kuzmici, neće biti gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić iako je hidrocentrala u vlasništvu Grada Pleternice. Pojašnjava kako je na proslavu koju organizira Građanska inicijativa Kuzmica pozvan samo iz kurtoazije, a da protokolom nije predviđeno da se obrati nazočnima.

Grad Pleternica želi od Munjare u Kuzmici napraviti muzej gdje bi dolazila djeca i učila o radu hidrocentrala, kako je to bilo nekada, a kako je danas. U proračun za 2013. godinu planiramo uvrstiti izradu projekta te novac za obnovu objekta, rekao je Franjo Lucić.

Dodao je kako su na objektu nedavno započele aktivnosti koje nisu u skladu s propisima te je Grad odlučio ograditi objekt i sačuvati ga od daljnjeg uništavanja. Pozdravio je napore Građanske inicijative Kuzmica koja je pokrenula uređenje objekta, no rekao je kako za sve mora postojati pravna podloga u ishođenoj dokumentaciji.


Lucić je najavio i kako će uskoro u probni rad biti puštena nova mini hidrocentrala u Pleternici. Čeka se samo da padne kiša i Orljava nabuja.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI