Počelo predavanje: Ovo je povijesni dan za Pakrac!

Dekan Havelka (u sredini) prilikom prošlogodišnjeg posjeta Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

29.09.2012. | Mario Barać
Pregleda: 8434

Nakon pune 44 godine, Pakrac je od jučer ponovo grad koji ima visokoobrazovnu ustanovu, zahvaljujući dislociranom izvanrednom studiju fizioterapije pri Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Prvih 59 studenata jučer je odslušalo predavanje anatomije s histologijom koje je održao cijenjeni profesor Predrag Keros. On je, zajedno s novim studentima koji u Pakrac stigli iz Požege, Nove Gradiške, Okučana, Novske, Daruvara, Kutine, Bjelovara, pa čak i iz Rijeke, sudjelovali i u svečanosti otvaranja studija koji je označen kao vrlo važan u daljnjem razvoju gospodarstva Grada Pakraca.







- Ovo je povijesni dan za Pakrac i moram istaknuti ulogu i značaj koji je u otvaranju ove za nas vrlo vrijedne ustanove odigrao moj zamjenik, profesor Nikola Šimić koji je, uz Zdravstveno veleučilište Zagreb i njihovo prepoznavanje naših potencijala, bio ključan u realizaciji ovog projekta.





Gradonačelnik Huška: Želimo se osposobiti, osamostali, proširiti…

U narednih 5 godina pokušat ćemo osposobiti što veći broj nastavnika, predavača i asistenata, osamostaliti se i postati redovan studij, učiniti sve da dobijemo i studij sestrinstva. Do sada smo u obnovu objekta i opremanje utrošili oko 1,5 milijuna kuna, a očekujemo da ćemo vrlo brzo krenuti i s obnovom Prve zemaljske bolnice gdje bi u budućnosti sjedište trebalo imati Veleučilište u Pakracu, rekao je na svečanosti mr. Davor Huška, gradonačelnik Pakraca.





Dogradonačelnik Nikola Šimić je naglasio da je ovaj projekt živi organizam koji je stalno iznova potrebno dohranjivati i dograđivati, a zagrebačko veleučilište je, uz riječi zahvale, pozvao na strpljenje na putu prema osamostaljenju. – Vaš trud, nesebičnost i razumijevanje, na kraju i povjerenje koje ste nam ukazali, obvezuju nas da ovu veliku priliku iskoristimo, rekao je dogradonačelnik Šimić, obraćajući se prof. dr. sc. Mladenu Havelki, dekanu Zdravstvenog veleučilišta Zagreb.





Dekan Havelka: Pakrac je poseban grad koji ima potencijal i ozbiljnost

- Pakrac je pokazao da je poseban grad i ja sam danas ponosan što ovdje svečano obilježavamo početak rada studija sestrinstva, a bit ću još ponosniji kada realiziramo sve naše vizije. U konkurenciji je bilo 12 gradova kandidata, prepreke su bile velike, ali ste ih jedino vi, predvođeni gradonačelnikom Huškom, preskočili i pokazali veliku ozbiljnost i potencijal. Uz vaš ogromni entuzijazam ne sumnjam da će uskoro na ovakvoj ploči pisati Veleučilište u Pakracu, rekao je dekan Mladen Havelka.





Čestitke Pakracu na ovom velikom dosegu uputio je i Marijan Aladrović, župan Požeško – slavonski koji je naglasio kako je najvrjednije što će ovaj studiju školovati kadrove koji će moći raditi u medicinskim i terapijskim ustanovama u Pakracu, Lipiku, Daruvaru dodavši da je to garancija sveukupnog razvoja ovog kraja koji je tijekom Domovinskog rata pretrpio strahovita razaranja.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI