Hrvatske vode ulažu 3 mil. kn na brestovačkom području

Zdravko Mandić, načelnik Općine Brestovac
(FOTO: Tihomir Ivcetić/PIXSELL)

28.09.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 3137

Redovitom, 23. sjednicom Vijeća Općine Brestovac obilježen je Dan općine i blagdan sv. Mateja. Prema izvješću o izvršenju proračuna u prvih 6 mjeseci ostvareni su prihodi od 2,5 milijuna kuna, a time i suficit od 100.000 kuna. Načelnik Općine Zdravko Mandić je u svom izvješću o radu za prvih šest mjeseci posebno naglasio uspjeh u nastavku i pokretanju projekata izgradnje komunalnih vodnih građevina.

Nakon raspisanih natječaja i odabira najpovoljnijeg ponuđača, kako stoji na stranicama Općine Brestovac, oko 3,5 milijuna kuna iz sredstava Hrvatskih voda će biti investirano u nastavak izgradnje kanalizacijske mreže Brestovac, Nurkovac, Završje i Dolac.

Vijećnici su zaključili kako mogu biti izuzetno zadovoljni novim kapitalnim ulaganjima u koja ulazi i izgradnja vodovodne mreže u naseljima Skenderovci i Jaguplije te spojni cjevovod Sloboština-Pasikovci. Nositelj projekta je Tekija, a investitor Hrvatske vode. Vrijednost ovih dviju investicija je 3,2 milijuna kuna, a Općina je dužna osigurati 300.000 kuna za provedbu projekata. Prema riječima načelnika Općine Zdravka Mandića, radovi bi mogli započeti već sljedećeg mjeseca.


Uz odluku od sufinanciranju mjesečne karte u iznosu od 20 posto za 120 učenika, raspisivanju izbora za Mjesne odbore donešene su i odluke o dodjeli javnih priznanja te nagrada za životno djelo Darku Gezlu iz Orljavca i Ivanu Miletiću iz Pavlovaca kojemu se nagrada dodjeljuje posthumno.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI