Vrijedne Pčelice: Nakon prve berbe mališani napravili sok (foto)

Pleternički vrtićarci bili su u prvoj berbi grožđa
(FOTO: DV Tratinčica)

20.09.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 8238

Skupina "Pčelice" Dječjeg vrtića Tratinčica u Pleternici berbom grožđa i pravljenjem soka započela je jesenski program. Mališani su jučer posjetili vinograd obitelji Markota i nabrali dvije kante grožđa od kojeg su danas napravili 8 litara soka.



Prema riječima ravnateljice Ljiljane Petrović, ideja o izradi soka je došla spontano.


- Odlučili smo se na izlet u vinograd, a kada smo već tamo onda smo sudjelovali u berbi pa smo si sami nabrali naše grožđe za sok - pojašnjava ravnateljica.






Klinci su oduševljeni idejom o izradi soka. Prijateljice iz vrtića, Magdalena Terzić i Ana Putrić kažu da im je najzanimljivije bilo u vinogradu, a mi smo ih zatekli kako rukama cijede sok iz grožđa.

- Meni je bilo zakon! Najbolje mi je bilo kad sam rezao škaricama. Volio bih i da od drugog voća pravimo sokove - kaže 6-godišnji Luka Markanjević. Njegov kolega Roko Raguž dodaje kako je sretan jer će piti domaći sok, koji je bolji nego kupovni.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI