Pleternički vrtić od sada će naplatiti duge izostanke djece

Dječji vrtić Tratinčica u Pleternici
(FOTO: Domagoj Katić)

28.08.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 5302

Dječji vrtić Tratinčica je do sada bio jedan od malobrojnih vrtića koji nije naplaćivao roditeljima čija su djeca bila bolesna mjesec ili više dana. Odlukom Upravnog odbora vrtića, koju je Grad Pleternica prihvatio na prošloj sjednici Gradskog vijeća, izostanak djeteta će se uz liječničku potvrdu o bolesti duljoj od mjesec dana sada naplaćivati 200 kuna.

Kako nam kaže Ljiljana Petrović, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica, razlog ovoj odluci je u iskustvu u drugim vrtićima.

- Upozorili su me na mogućnost zlouporabe neplaćanja. Rečeno mi je kako su postojali slučajevi kada su roditelji tražili liječničke potvrde kako ne bi morali plaćati vrtić za dijete, a najčešće im se to događalo za vrijeme godišnjih odmora u ljetnim mjesecima. Stoga smo mi preventivno donijeli ovu odluku kako bismo izbjegli moguće probleme u radu vrtića - kaže ravnateljica Petrović.


Djeca koja su bolesna kraće od mjesec dana plaćaju punu cijenu vrtića koja je ostala 500 kuna te, kako ravnateljica naglašava, godinama nije mijenjana.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI