Ljetno kino u Lipiku: Dvostruko manje gledatelja nego lani

Gledatelji na ljetnom kinu
(FOTO: Mario Barać)

22.07.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7274

Dvodnevnu manifestaciju „Ljetno kino“ koja je u organizaciji Turističke zajednice Grada Lipika održano u petak i subotu, posjetilo je 300 građana, doznali smo od Hrvoja Kovačića, tajnika TZ Lipik.

Manifestacija je započela u petak projekcijom akcijskog trilera „Point blank“ koji je prikazan na malonogometnom igralištu Dječjeg doma Lipik, a za koji su organizatori prodali 100 ulaznica.

– Iskreno, očekivao sam više ljudi jer trenutno u Lipiku nema nikakvih zabavnih sadržaja, komentirao je Kovačić koji je, zajedno sa suradnicima, u petak bio suočen s netipičnim problemom. Iako je u vrijeme bilo vrlo lijepo i toplo i nije bilo naznaka nevremena, usred projekcije filma nestalo je struje. Problem je bio kolaps elektrodistribucijskog sustava na širem području, a strpljivi posjetitelji su nakon 15 minuta dočekali struju i odgledali film do kraja.


Djeca najbolja publika


Subotnja projekcija dugometražnog crtanog filma „Oblačno s ćuftama“, organizirana u dvorištu zgrade gradske uprave, pokazala se kao pun pogodak i potvrdila da su najmlađi sugrađani ujedno najbolja publika. Zabavni 90-minutni film pogledalo je 120 djece i njihovih roditelja usprkos zahladnjenju i nešto nižim temperaturama. Kiša je prijetila, ali se smilovala pa je u subotu uspješno održana paralelni program jer je istovremeno s prikazivanjem crtića, na malonogometnom igralištu Dječjeg doma prikazana obiteljska komedija „Djeca su dobro“ koju je pogledalo 80 ljudi.

Na „Ljetno kino“ se osvrnula i Anita Jurković, jedna od organizatora naglasivši kako su na kraju ipak zadovoljni jer je manifestacija uopće održana.

Neotvaranje bazena poremetilo planove

- Ove smo godine bili prisiljeni na puno improvizacija jer nam je najveći problem bio što ne rade lipički bazeni gdje smo lani održavali filmske projekcije i gdje su građani na raspolaganju imali odličan prostor. Ovogodišnje „Ljetno kino“ trebalo je biti održano na bazenima još u lipnju, u sklopu manifestacije „Lipanj u Lipiku“, ali smo zavlačeni s otvaranjem bazena pa smo sama projekcije filmova moralo održati bilo gdje. Na nešto manji broj posjetitelja stoga je sigurno utjecalo i vrijeme godišnjih odmora u koje smo ušli, pojasnila je Jurković.

Ovogodišnje „Ljetno kino“ sa 7.000 kuna sufinancirala je Hrvatska turistička zajednica, a ilustracije radi, na lanjskoj filmskoj manifestaciji na bazenima je 3 filma pogledalo oko 700 posjetitelja. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI