Lucić: Radnici ostaju raditi u dvije nove tvrtke

Franjo Lucić
(FOTO: Vjeran Blašković)

13.07.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 15140

Nakon što je prekjučer otvoren stečaj u tvrtki Tofrado, vlasnik Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice i saborski zastupnik HDZ-a, rekao je kako 150 radnika ostaje raditi u dvije nove tvrtke - Elvio proizvodnji i Tofrado trgovini.

- Još 1. prosinca prošle godine radnici su počeli raditi u dvije tvrtke. Elvio proizvodnja radi za 100 postotni izvoz, a u Tofrado trgovinu preseljen je dio proizvodnje od metala, rekao je Franjo Lucić na konferenciji za novinare dodavši kako u Tofradu nitko nije ostalo bez posla.

Pojašnjava kako je 2008. godine, kada se krajnji razmjeri ekonomske krize još nisu vidjeli, u Tofrado uloženo 25 milijuna kuna. No, uslijedila je kriza i pad potražnje što je značajno smanjilo prihode tvrtke, a to je dovelo do problema, rekao je Lucić govoreći o razlozima koji su odveli tvrtku u stečaj.


Izmirene sve obveze prema radnicima


- Do 4. mjeseca ove godine izvršili smo 90 posto plaćanja prema dobavljačima, a prema radnicima podmirene su sve obaveze. Dug prema dvije poslovne banke namirit će se prodajom nekretnina, jer banke nad njima imaju upisanu hipoteku, izjavio je Lucić rekavši kako je u cijeloj priči on kao vlasnik Tofrada najveći gubitnik, ali da se s tim pomirio.

Rekao je kako su Hrvatskim šumama nudili nekretninu za pokriće nastalog duga, ali da ponuda nije prihvaćena.

Nastavak proizvodnje u dvije tvrtke

Tvrtka Elvio proizvodnja je u talijanskom vlasništvu, a smještena je u hali bivšeg Oropleta. Proizvodnja je bazirana na elementima od hrasta kitnjaka za građevinsku stolariju, a izvozi se najviše u Francusku. Saznajemo kako u pilani i proizvodnji radi ukupno 50 radnika.

Tvrtka Tofrado trgovina preuzela je dio proizvodnje bivšeg Tofrada, a u sklopu nove tvrtke odvija se i proizvodnja barrique bačvi. Uz to, tvrtka se i dalje bavi prodajom građevinskog materijala.


Pogon Elvio proizvodnje d.o.o.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI