Aladrović: Očekujemo pomoć nove Vlade, barem kao prije

16.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6773

"Kao župan, ali i predsjednik Upravnoga vijeća Opće županijske bolnice u Požegi posebno sam ponosan na dovršenje i otvaranje nove poliklinike, kapitalnoga objekta u zdravstvu naše županije. Rekao bih i najvrjednijega zdravstvenoga objekta za specijalističke i subspecijalističke preglede sagrađenoga u proteklih 30 godina, vrijednoga 7 milijuna kuna", rekao je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović na današnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj u povodu Dana županije na Veleučilištu u Požegi.

- Požeško-slavonska županija, i to ne krijemo, nalazi se u teškoj situaciji. Teret prošlosti i dalje je prevelik uteg za naš proračun i otežava nam svakodnevno funkcioniranje te nam nameće stalnu borbu i neizvjesnost. Bez pomoći hrvatske Vlade mi ne možemo funkcionirati niti provoditi zacrtane projekte. Dosad ostvareno u našem mandatu, naravno ono najvrjednije, učinili smo uz pomoć države, stoga očekujemo pomoć i nove hrvatske Vlade, barem u onom obujmu u kojem nam je pomogla bivša Vlada - dodaje Aladrović.

Župan je istaknuo i svoje zadovoljstvo projektom za dugotrajno nezaposlene žene koji smatra uspješnim, pogotovo u gradovima Pleternici i Pakracu. Kazao je i kako Županija unatoč krizi i dalje pomaže mlade, prvenstveno stipendirajući studente.


Na skupštini su uručene i nagrade istaknutim građanima i tvrtkama. Za životno djelo nagrađeni su dr. Dragutin Pavličević, Zlatko Crnković i pok. Željko Muljević. Za uspješno poslovanje nagrađena je tvrtka Color emajl, dok je nagradu za humanitarni doprinos dobila austrijska Vlada Tirola i njezin djelatnik Petar Logar.


Prije svečane sjednice položeni su vijenci kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima, a u požeškoj je katedrali služena sveta misa. Sjednici su se odazvali neki gradonačelnici i načelnici općina te župani iz drugih županija, no nije bilo predstavnika Vlade Republike Hrvatske.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI