Dogradnja katoličke škole uz pomoć dobročinitelja (video)

Biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Vjeran Blašković)

03.04.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3640

Biskup Požeške biskupije Antun Škvorčević danas je pročitao poruku katoličkim vjernicima povodom nadolazećeg Uskrsa. U njoj kaže kako smo u vremenu teške gospodarske krize svjedoci gotovo svakodnevnih gubitaka radnih mjesta, neriješenih poljoprivrednih problema, osiromašenja brojnih ljudi i obitelji te straha pred budućnošću.

U tim zbivanjima, rekao je biskup, od velike je važnosti da državna uprava učini sve kako bi sačuvala preostala i otvorila nova radna mjesta i kako bi se pomoglo najsiromašnijima, a mi ostali, rekao je biskup, trebamo činiti sve što je u okviru naših mogućnosti kako bismo iskazali solidarsnost. Poraditi trebamo na promjeni toga stanja.

- No, promjenu ne mogu pokrenuti oni koji se bave negativnostima, promašajima, neuspjesima ili kriminalom pojedinaca i skupina, nego oni koji su usmjereni na budućnosot, strateški razmišljaju, imaju jasan cilj i pronalaze sredsstva kojima će ga postići, rekao je biskup između ostaloga u svojoj Uskršnjoj poruci.


Video snimku cijele biskupove poruke donosimo na sam Uskrs, u nedjelju, 8. travnja.


Nakon uskršnje poruke biskup je odgovarao i na novinarska pitanja. Jedno od njih bilo je vezano i uz planiranu dogradnju požeške Katoličke gimnazije. Pogledajte što je biskup odgovorio u video prilogu.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI