Hajduk u Kaptolu, Slavonija u Velikoj: Dolaze po 3 boda!

30.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4080

Pred nama je najzanimljiviji vikend za sve koji prate 1. županijsku nogometnu ligu. Sastaju se prva i druga te treća i četvrta momčad na ljestvici, neki će u nedjelju znati jesu li još u igri za prvaka ili su im šanse svedene na minimum.

Poleti: Bit će teško, ali moramo pobijediti

Prva na redu sutrašnja je utakmica u Velikoj, gdje će se četvrtoplasiranim domaćinima suprotstaviti trećeplasirana Slavonija iz Požege. U prvoj polusezoni Papuk je u Požegi slavio velikom pobjedom 5:0, ali tada je igrala u mnogočemu drukčija momčad Slavonije. Ovoga puta bit će to sraz igrački ojačane i kvalitetne ekipe iz Požege i mlade, ali vatrene ekipe Veličana. Slavonija je favorit, ali Papuk je u srijedu, pobijedivši Lipik 3:1, pokazao da može igrati protiv svakoga.


- Još uvijek smo pod dojmom utakmice protiv Lipika. Slavonija je u sutrašnjoj utakmici definitivno favorit, ali mi ćemo svejedno igrati napadački jer tako jedino znamo. Ako igrači budu igrali kao protiv Lipika, onda bismo mogli očekivati i bodove - rekao je Damir Bognar, trener Papuka.


Krešo Poleti, trener Slavonije respektira mladu ekipu iz Velike.

- Papuk je protiv Lipika bio odličan i mi smo ovu utakmicu ozbiljno shvatili. Pripremamo se, najvažnije je da nam nitko neće nedostajati i da nema ozljeda iz prijašnjih utakmica. Bit će teško, ali mi moramo ići na pobjedu ako želimo ostati u igri za 1. mjesto - rekao je Poleti.

Petrinec: Što bismo mogli s jednim bodom?

U drugom derbiju, u nedjelju će u Kaptolu istoimena vodeća momčad dočekati drugoplasirani Hajduk iz Pakraca. U zadnjoj njihovoj utakmici, odigranoj lani u Pakracu, Kaptol je pobijedio rezultatom 0:3. Unatoč tomu, Pakračani dolaze u Kaptol samo s jednom namjerom - uzeti 3 boda.

- Kaptol je vodeća momčad u ligi, i što je još važnije, primili su najmanje golova. To znači da će biti jako teško, ta će utakmica biti pravi ispit naše zrelosti i kvalitete. Probat ćemo ih dobiti našom visokom igrom i pokušat ćemo im ne dopustiti protok lopte po terenu. Igrat ćemo napadački - kaže Đuro Petrinec, trener pakračkog Hajduka.

Na pitanje bi li Hajduk bio zadovoljan izjednačenim rezultatom u Kaptolu, Petrinec je negativno odgovorio.

- Što bismo s jednim bodom? To bi nas vratilo opet u situaciju u kojoj je Hajduk bio na kraju jesenskog dijela prvenstva, nazad na treće mjesto.

Milan Tomljenović, trener NK Kaptol, kaže da ne bi bio razočaran ni bodom.

- Kao uvijek, Kaptol igra da pobijedi. Mi ćemo dati sve od sebe da pred svojom publikom opravdamo naslov vodeće momčadi u ligi, raspoloženje u klubu je dobro i pripreme teku u najboljem redu. Ukoliko se ipak dogodi da bude neriješeno, ni to ne bi bio smak svijeta za nas - kazao je trener Kaptola, koji trenutačno ima 4 boda prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka i 5 bodova ispred trećeplasirane Slavonije.

Derbi začelja u Mihaljevcima: Croatia - BSK Buk

Još jedan derbi, ali derbi začelja, igrat će se u nedjelju u Mihaljevcima. Domaći će NK Croatia dočekati BSK Buk. I jednoj i drugoj ekipi očajno treba pobjeda da bi se koliko-toliko odlijepili od samoga dna jer bi ove sezone mogla i do 4 kluba ispasti iz 1. ŽNL.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI