Rohatinski uživa potporu građana veću nego Kosor i Milanović zajedno

Željko Rohatinski odlazi u politiku.
(FOTO: Filip Brala/PIXSELL)

03.04.2011. | HRT
Pregleda: 3977

Prema rezultatima ankete koju je HTV proveo u suradnji s agencijom Hendal, SDP u ovom trenutku uživa potporu 16,2% birača, a HDZ 6,8%. Slijede HNS s 3,3% i Milan Bandić s 3% potpore birača. Anketa je provedena na nacionalno reprezentativnom uzorku od 600 ispitanika, javlja HRT.

Mnogo je onih koji ne znaju za koga bi glasovali i koji neće izaći na izbore, više od 58%. Čak 33,7% građana smatra da bi nas guverner HNB-a Željko Rohatinski mogao izvući iz krize. Daleko iza njega su šef oporbe Zoran Milanović s 5,3% i premijerka Jadranka Kosor s 5% potpore.

Na pitanje tko može zemlju izvući iz krize, dakle, tko bi bio premijer da se pita građane odgovor u anketi prije mjesec dana bio je isti - guverner HNB-a Željko Rohatinski. Stoga ponovno kruže spekulacije oko političkog angažmana guvernera Rohatinskog, odnosno da bi se mogao pojaviti na listi HSLS-a. No sve to guverner je demantirao.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI