Istraga protiv vlasnika Braca proširena i na djelatnike

Ilustrativna fotografija: policija
(FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

02.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9934

Istraga o malverzacijama u lancu trgovina "Braco" sa sjedištem u Požegi nastavlja se nad vlasnikom i proširena je na još pet osoba, doznajemo u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Trenutačno se vrši knjigovodstveno vještačenje i ostale radnje kako bi se utvrdila kaznena odgovornost osumnjičenika.

Nakon prvih izvida policije tijekom proljeća i ljeta prošle godine, kada se istraživalo postupanje vlasnika i direktora trgovine "Braco" Z.D., ŽDO je proširilo istragu na još pet djelatnika iste tvrtke. Vlasnika Z.D. se tereti da je od 2007. do 2011. godine kao osnivač i direktor bespravnim korištenjem resursa društva, uz robu koju je društvo legalno nabavljalo i prodavalo, nabavljao ilegalno pod istim uvjetima prodaje za osobni račun po cijeni po kojoj je i društvo kupovalo te naredio da se utržak od tako prodane robe isplaćuje njemu u gotovini, što su prihvatili njegovi djelatnici - 5 osoba iz užega kruga vodstva firme.

Na taj način je roba prodavana u 53 trgovine "Braco" na crno, a gotovina predavana na ruke osumnjičenika. Tako je vlasnik pribavio nepripadnu imovinsku korist veću od 680.000 kuna, a po tako prodanoj robi ista dokumentacija bi bila uništavana da u trgovačkom društvu ne bi ostao trag njene prodaje, objasnili su iz Županijskog državnog odvjetništva.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI