Branitelji traže poštivanje zakona pri zapošljavanju

Vladimir Marošević iz Koordinacije braniteljskih udruga Pakrac-Lipik
(FOTO: Pakrački list)

18.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5359

Od 11 braniteljskih udruga iz Pakraca i Lipika, njih 10 je potpisalo zajedničku izjavu kojom podržavaju Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i njenog predsjednika Krešimira Pavelića u inzistiranju da se pri zapošljavanju u svim tijelima državne i lokalne uprave te institucijama i firmama u većinskom vlasništvu države ili lokalne samouprave mora poštivati Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

- Zaključak su potpisali predstavnici skoro svih naših udruga te smo ga poslali svim institucijama na području gradova Pakraca i Lipika. U njemu izričito tražimo poštivanje odredbe članka 35. Zakona o hrvatskim braniteljima, koji nalaže obvezu prednosti pri zapošljavanju djetetu smrtno stradalom branitelju, potom branitelju invalidu, dragovoljcu te branitelju iz Domovinskog rata. Kod nas je već bilo više slučajeva kršenja toga zakona u javnim službama i upravi, mi smo reagirali, ali dosad se još nije dogodilo da zbog toga natječaj bude poništen. Sada ćemo čvršće reagirati i inzistirati na provedbi hrvatskih zakona - rekao je Vladimir Marošević, tajnik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik u razgovoru za 034portal. Marošević dodaje kako je najveći problem što posla nema.

Osim pakračkih i lipičkih, Koordinaciju udruga Požeško-slavonske županije svojim su potpisima poduprijeli i predstavnici svih braniteljskih udruga Požeštine.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI