Materijalna šteta na Studencu iznosi 17 milijuna kuna

Čišćenje kruga tvornice nakon ugašenog požara
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

03.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4231

Ukupna materijalna šteta nastala jučerašnjim požarom na skladištu tvornice Studenac Lipik iznosi 17 milijuna kuna, javila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Radnici su sigurni

Predstavnici Uprave Podravke, koja je vlasnik Studenca, bili su danas u Lipiku. Prema riječima direktorice Studenca Vlaste Šepetavec, nema bojazni da će zbog pretrpljene štete biti otpuštanja. Trenutačno se radi na raščišćavanju terena i čišćenju čađe u pogonima kako bi proizvodnja što prije mogla krenuti. U Studencu je zaposleno oko 150 radnika.

VIDEO Pročitajte jučerašnji izvještaj i pogledajte video s mjesta događaja
FOTO Pogledajte fotogaleriju: Vatrogasci i radnici protiv vatrene stihije


Ranije jutros iz policije je javljeno kako je požar izazvan kvarom na instalacijama za rasvjetu.


Javno zdravstvo vatrogascima i radnicima: Javite se na pregled!

Iz Zavoda za javno zdravstvo još jednom su upozorili sve koji su se našli jučer u krugu požarišta da se jave na liječnički pregled zbog mogućnosti razvoja edema pluća.

- Tijekom gašenja požara na skladištu PET ambalaže u dimu su izlazili otrovni plinovi. Srećom, vjetar je bio povoljan pa se dim nije proširio do grada, ali postoji opasnost za vatrogasce i radnike koji su sudjelovali u gašenju. Čak i ako još ne osjećaju simptome, oni se moglu naknadno pojaviti. Također im preporučujemo da dva dana izbjegavaju tjelesne aktivnosti i pušenje - kazao je Ante Vitalia, liječnik u Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Simptomi za uzbunu

Vitalia je među simptomima nabrojao ubrzano disanje, cijanozu, ubrzani rad srca, obilno znojenje, sjedeći položaj bolesnika i sliku sličnu napadu bronhijalne astme. Ukoliko netko primijeti bilo koji od navedenih simptoma, obavezno neka se odmah javi svome liječniku, upozorava dr. Vitalia.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI