Zec i Kristić pred Županijskim sudom: Nismo krivi!

Đurđica Kristić i Vlado Zec
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

30.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9138

Počelo je suđenje Vladi Zecu, bivšem predsjedniku Uprave Kamen-Ingrada, i članici uprave Đurđici Kristić na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalnoj službi u Požegi. Sudac Nenad Vlašić vodit će proces tijekom kojega će pokušati utvrditi jesu li optuženi lažno prikazali dobit i tako si isplatili dividendu.

Optužnica se sastoji od pet točaka, a sadrži kazneno djelo protiv službene dužnosti, sigurnosti platnog prometa, zlouporabu položaja, netočno prikazivanje imovinskog stanja i nesavjesno gospodarsko poslovanje. Za 2000. godinu je umjesto gubitka od 17,5 milijuna uknjižena dobit od 3,8 milijuna kuna. Slično se dogodilo i kasnije, do 2005. godine. Ukupno je tvrtka Kamen-Ingrad na taj način oštećena za 13 milijuna kuna, a Vladi Zecu je isplaćena dividenda od 3,2 milijuna kuna.

Nakon što je državni odvjetnik Krešimir Babić pročitao optužnicu, okrivljeni Vlado Zec i Đurđica Kristić izjasnili su se da se ne osjećaju krivima. Suđenje će se nastaviti u roku dva mjeseca.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI