Nikad nije kasno: Maturirao u 90. godini

Matura
(FOTO: Ilustracija)

10.12.2011. | LV Sun/M. Nakić
Pregleda: 3520

Michael Zone (89) iz Las Vegasa (SAD) ima zanimljivo životno iskustvo iza sebe. Sudjelovao je u iskrcavanju u Normandiji u Drugom svjetskom ratu, bio je odlikovan, nakon rata pisao je za novine, bio reporter i dopisnik, a potom je smišljao viceve i tekstove za neke komičare među kojima je bio i poznati Bob Hope. Međutim, kada ga netko pita koje mu je najveće životno ostvarenje, reći će matura koju je prošao tek prije nekoliko dana u lokalnoj gimnaziji, piše Las Vegas Sun.

- Trenutačno sam najponosniji čovjek na svijetu - rekao je Zone za Las Vegas Sun.

Zone je rođen u Kanadi. Kada je imao 17 godina, pao je razred te je razočaran napustio školu i ušao u vojsku. Bilo je to 1939. godine, baš kada je prijetio početak rata u Europi. Nakon rata se doselio u SAD.


Nevjerojatno je kako je mogao raditi prilično sofisticirane poslove koji iziskuju načitanost i razna znanja, a sve je uspješno obavljao sa završenom osnovnom školom. Na ponovni upis gimnazije u mirovini nagovorila ga je supruga Marie.


- Bez edukacije život može biti jako težak. U početku sam prodavao usisavače od vrata do vrata, kada sam došao u Ameriku. Onda me je netko prijavio policiji zbog rada na crno. Spavao sam na klupama. Život može biti pravi pakao kad nemaš školu - rekao je Zone, iako se on u životu nakon početnih problema i bez škole uspio snaći, zaposliti pa i pokrenuti vlastiti posao.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI