Kutjevu milijun eura za uređenje poslovne zone

Radovi na veterinarskoj ambulanti zadruga Simentalac Poslovna zona Kutjevo
(FOTO: Mario Nakić)

07.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4617

Projekt uređenja poslovne zone u Kutjevu ide dalje. Odobreno je milijun eura iz IPA 3C pretpristupnog fonda za dovršetak infrastrukture i uskoro bi trebao biti potpisan ugovor, najavljuje kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić.

- Očekujemo potpisivanje ugovora početkom sljedeće godine. To su sredstva za rasvjetu, kanalizaciju, vodovod i asfaltiranje kompletnog prostora industrijske zone gdje već imamo desetak aktivnih subjekata i tri objekta u izgradnji, a prostor bi mogao prihvatiti još toliko - dodaje Nikolić.

Gradonačelnik vjeruje da će nagodinu uslijediti nastavak popunjavanja zone novim gospodarstvima koja će otvarati pogone, a to će značiti zapošljavanje za brojne Kutjevčane.


- Primili smo već dosta upita. Za dolazak u Kutjevo raspituju se domaći proizvođači opreme za vinare, poljoprivrednog alata i proizvoda. Imamo upite za bioenergetska postrojenja, ali i od jednog hrvatskog proizvođača piva. Nešto od toga bi se trebalo realizirati, a potencijalni investitori nam govore da su zadovoljni uvjetima - kaže Nikolić.


Početna cijena zemljišta je dvije kune i jednu lipu po četvornom metru, a nagodinu bi realizacijom aktualnog projekta trebala biti riješena i kompletna infrastruktura. Indirektnu će korist imati i kutjevački vinari čija će udruga kroz ovaj projekt povući novac za opremanje vinskog laboratorija.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI