Gradonačelnik Puljašić obišao radove na novom prostoru HGSS-a Požega

HGSS Požega
(FOTO: M.M.)

12.01.2018. | M.M.
Pregleda: 4902

Gradonačelnik Darko Puljašić danas je obišao novi prostor HGSS-a Požega odnosno radove na uređenju novoga prostora HGSS stanice Požega koji je smješten u Ulici Hrvatskih branitelja.

HGSS Požega trenutno koristi prostor odnosno atomsko sklonište koje je u vlasništvu Grada Požege,a smješten je ispod zgrade zdravstvenog i mirovinskog osiguranja u Požegi.

Taj prostor je oko 50 kvadrata te nije primjeren za rad i funkcioniranje jer HGSS Požega ima problema pri izlasku u akcije spašavanja, spremanjem opreme, garažiranjem vozila i drugim stvarima.






Zato su bili prisiljeni da traže drugi prostor, a njega su našli u ulici Hrvatskih branitelja odnosno u prostoru koje je u državnom vlasništvu te su ga dobili od Ministarstva državne imovine na korištenje.

"2016. godine smo dobili ovaj prostor nakon čega smo krenuli u izradu projektne dokumentacije te započeli s ulaganjem i uređenjem i krajem 2016. godine od HGSS-a Hrvatske smo dobili sredstva u iznosu od 180 tisuća kuna te 2017. u iznosu od 190 tisuća kuna.




U ovaj prostor smo do sada uložili oko 300 tisuća kuna, a prema našim procjenama još toliko bi trebali uložiti da se taj prostor dovede u funkciju.

Jedina jedinica lokalne samouprave koja nam je pomogla je Grad Požega koji nas je sufinancirao s iznosom od 40 tisuća kuna što smo mi uložili u fazu grijanja.

Obišao sam sve lokalne jedinice samouprave u Požeško – slavonskoj županiji ali na žalost nije bilo razumijevanja za pomoć, te se nadam da će se ove godine možda netko i pokrenuti jer smo mi operativna jedinica Civilne zaštite koja djeluje na području već spomenutom odnosno na cijelom području Požeško – slavonske županije." - rekao je Josip Kraker pročelnik HGSS-a Požega




Dovršetak radova je planiran je za 2019. godinu kada je i 50. obljetnica postojanja stanice, a sama stanica sada broji 30 članova na prostoru cijele županije od kojih je 15 iz Požege.

"Grad Požega kao jedinica lokalne samouprave, najveća gdje je i sjedište HGSS-u te svakako podupire HGSS Požega kako financijski tako i u drugim oblicima.




Oni su služba koja prva pomaže našim sugrađanima kada su u nevolji te su se puno puta pokazali i dokazali.

Grad Požega će i dalje podupirati i pomagati da se ovaj prostor dovede upravo u onu svrhu kojoj služi jer je to jedna ustanova i organizacija koja služi svima nama.

Ovim putem pozivam sve jedinice lokalne samouprave da se priključe i pomognu kako bi imali svoju punu funkciju i svoj prostor te kako bi lakše i brže mogli djelovati u svojim akcijama." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić









Nekoliko fotografija kako je izgledalo uređenje i adaptiranje.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI