Vrijeme je za nova lica u politici?

Budmir i Boban
(FOTO: 034 Portal)

11.01.2018. | A.P.
Pregleda: 8702

Uzmemo li u obzir trenutnu političku situaciju u Požeško-slavonskoj županiji sve je izglednije da će trenutni župan Alojz Tomašević dati ostavku na mjesto župana, ako ne, vrlo vjerojatno oporba će se potruditi prikupiti potpise za referendum o opozivu župana.

Naime, ako se to dogodi, žitelji Požesko-slavonske županije će izaći ponovo na izbore za članove županijske skupštine i novog župana, odnosno zamjenike župana. HDZ kao najjača stranka u županiji trebala bi u ovom trenutku biti mudra u izboru kandidata na potencijalnim novim izborima i ponuditi nešto novo, nesto drugačije.

Naime, nakon što je premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković raspustio Županijsku organizaciju HDZ-a i uklanio Franju Lucića s čelnog mjesta, prof. dr.sc. Željko Glavić imenovan je vršiteljem dužnosti Županijskog odbora HDZ-a, samim tim vrlo vjerojatno ključnu rijeć će imati upravo gospodin Glavić. Kao visoko obrazovana i cijenjena osoba uvjereni smo da neće dopustiti da kandidati na potencijalnim novim izborima budu stara i već izlizana imena već upravo suprotno, nova imena, mlada, kojih je nažalost svakim danom sve manje u našoj županiji, koji su sposobni, puni elana i želje za radom. Uzmemo li u obzir stvarnu jačinu HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji nije im potrebna nikakva koalicija kao što su u posljednja 3 ciklusa imali s HSS-om. Zanimljiva činjenica da je upravo zamjenik župana za gospodarstvo iz redova HSS-a već 3. put na istoj funkciji, a o gospodarskom stanju županije ne treba puno govoriti.


Požeško-slavonskoj županiji treba više mladih, perskepktivnih i neopterećenih političara poput gradonačelnika Grada Kutjeva Josipa Budimira koji je imenovan na tu funkciju jos š dok je bio student ili načelnika Općine Velike, Vlade Bobana koji su svojim radom i zalaganjem u relativno kratkom vremenu napravili pozitivne pomake za njihove sredine. Uvjereni smo da imamo mlade, pametne i sposobne ljude, a mi kao da ne znamo što s njim jer stričev tetak ima nećaka koji nema što raditi pa ga se treba negdje zaposliti ili slično. Trebamo shvatiti da nas je i 27 godina nepotizma dovelo tu gdje jesmo te preuzeti odgovornost, kako za vlastite sposobnosti, tako i za vlastita ograničenja. Svakako treba pružiti priliku nekim novim licima da pokažu što mogu!


Postoje li u našoj županiji svete krave koje se ne smiju dirati, vrijeme će pokazati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI