Pakračka bolnica ponovo samostalna

Gradska bolnica Pakrac
(FOTO: compas.com.hr)

08.01.2018. | Pakrački list
Pregleda: 3921

Od 2. siječnja pakračka bolnica je ponovo samostalna pravna osoba naziva Opća županijska bolnica Pakrac i bolnica hrvatskih veterana. Time je u praksu sprovedena odluka Skupštine Županije iz rujna prošle godine o razdvajanju OŽB Požega na dvije ustanove.

Župan Alojz Tomašević je imenovao u Upravno vijeće Bolnice dr. Viktora Vidovića, dr. Nenada Peića i Marijana Širca, dok će iz redova zaposlenika dva člana biti izabrana naknadno. Upravno vijeće je do završetka natječajnog postupka za vršitelja dužnosti ravnateljice imenovalo Marinu Major, dosadašnju predstojnicu pakračke bolnice.

Novoosnovana ustanova je preuzela svih 232 zaposlenika na neodređeno vrijeme uključujući i nemedicinsko osoblje koje je neko vrijeme radilo u Požegi. Tijekom siječnja, dok će se još obavljati preostali poslovi razdruživanja dvaju bolnica uobičajeno će raditi sve dosadašnje ambulante i ostale medicinske usluge bez obzira što su dio njih pružali požeški liječnici, a nakon siječnja i dobivanja ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje će se vidjeti koje će usluge biti ugovorene, rekla je v.d. ravnateljica Major.


Pakračka bolnica je pridružena požeškoj u sanacijskom postupku koji je pokrenut odlukom Vlade RH u prosincu 2013. godine.


izvor: Pakrački list


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI