Pijani 32-godišnjak sjekirom zatukao kuju Alku

Kuja Alka
(FOTO: Privatna kolekcija)

05.01.2018. | Večernji list
Pregleda: 7728

Rijedak slučaj okrutnosti nad životinjama zabilježen je u prognaničkom naselju Kovačevac u Novoj Gradiški.

Prvog dana nove godine 32-godišnjak je usmrtio psa, ženku bul-terijera, i to ni manje ni više nego udarcem sjekire. Iako na brutalnosti ovoga čina to ništa ne mijenja, ubijeni pas nije bio lutalica, nego vlasništvo 20-godišnjeg Filipa Poturovića, piše večernji.hr

Nije ga bilo kod kuće


Nije nikoga napadao, nego je boravio u svom, ograđenom prostoru, boksu. Prema kazivanju očevidaca, nasilnik koji živi u blizini iskoristio je trenutak kada mladić nije bio kod kuće. Ušao je u boks u kojem je živjela šestomjesečna kujica Alka i okrutno joj presudio. Navodno se na ovaj brutalni čin odlučio jer je bio iznerviran njezinim lavežom.


– Dan prije objavio sam oglas da mi je pas ukraden i već ujutro netko ga je vratio. Bio sam sretan i otišao sam u grad potražiti psa svoje djevojke koji je također nestao. Uspio sam ga pronaći, ali u jednom trenutku na ulici me je zaustavila policija i kazala mi što se dogodilo – govori Filip, inače uspješan sportaš i osmerostruki prvak Hrvatske u boksu.Policija je nad osumnjičenim 32-godišnjakom provela kriminalističko istraživanje te protiv njega podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Užasan prizor krvavog psa

– Kada sam se vratio kući, prizor je bio užasan. Alka je ležala u krvi, cijela glava bila joj je razbijena. Počeo sam plakati. Dotični gospodin bio je pijan, ne znam zašto mu je smetao moj pas. On je i prije govorio da će ga ubiti, čak je i meni prijetio ubojstvom, ali ja te prijetnje nisam doživljavao ozbiljno. Kada sam došao kući, pred policijom se hvalio da ga je baš on ubio. Mislio je da će ispasti heroj – nastavlja Filip i najavljuje podnošenje tužbe protiv okrutnog susjeda.

Prema kazivanju očevidaca, Alka se u novogodišnjoj noći uplašila eksplozija petardi i pobjegla iz boksa, a putem je navodno ušetala i u dvorište 32-godišnjaka kojemu se to nije svidjelo. Poslije je navodno pričao da je pas napadao njega i njegovu obitelj i kako se on samo branio, ali Filip tvrdi da to nije točno.

Tekst i foto: Večernji list


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI