Pakrački učenici od kartona i drveta izgradili pravo božićno selo

FOTO: Krešimir Putrić

31.12.2017. | Krešimir Putrić
Pregleda: 5127

Učenici 4.B razreda medicinskog usmjerenja Srednje škole Pakrac zajedno s nastavnicama zdravstvene grupe predmeta Anom Tidlačko i Vesnom Božić, prije odlaska na božićne praznike načinili su jednu božićnu novost u svojoj školi. Naime, učenici su tijekom posljednjih nekoliko dana nastave izrađivali instalaciju "Božićno selo pakračkoga kraja" te ga po završetku izložili za sve posjetitelje u centralnom holu spomenute škole.




Svrha ove kreativne aktivnosti bila je prije svega zbližavanje učenika i kreativno izražavanje u ovo blagdansko vrijeme, a ovim su pothvatom ujedno i uljepšali školske hodnike. - U ovom je školskom projektu sudjelovao cijeli razred i profesori koji su nam predavali. Bilo je jako zanimljivo, zabavili smo se te smo tim projektom lagano osjećali ugođaj božićnih praznika - rekao je Vinko Katić, učenik medicinskog usmjerenja i volonter Palijativnog tima "LiPa" u Lipiku.


Učenici u razgovoru ističu kako im je drago što su uspjeli izgraditi cijelo jedno selo uz pomoć kartona, drveta, kolaža i vate. - Bilo nam je jako zanimljivo. Uloženo je mnogo truda, posebno na izradi i bojanju kućica - složili su se učenici.





- Glavni kreator koji se pobrinuo za izradu kućica koje se nalaze oko crkve je Petar Tutić, a za bojanje i ukrašavanje te slaganje našega malog sela pobrinuli su se svi ostali - dodao je Vinko.

Učenici koji su sudjelovali u ovoj radionici redom su Ambasadori dobročinstva, odnosno volonteri Palijativnog tima "LiPa", koji altruistički pomažu kronično oboljelim bolesnicima na pakračko - lipičkom području te sudjeluju u mnogobrojnim nastavnim i izvannastavnim projektima, primjerice u Zagrebu i Požegi. Nedavno su tako sudjelovali na humanitarnom božićnom sajmu u Zagrebu, a sve u cilju da prikupljenim novčanim prilozima pomognu bolesnicima, kojima je palijativna skrb jedina i neophodna pomoć.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI