Na redu je osnivanje organizacija i u Požeško-slavonskoj županiji

Glavni odbor MOST-a
(FOTO: J.M.)

28.12.2017. | I.V.
Pregleda: 7379

Most nezavisnih lista održao je prošli tjedan sjednicuGlavnog odbora na kojoj se raspravljalo o financijskom planu, osnivanjulokalnih i regionalnih organizacija te o inicijativama koje će Most pokrenutiili je pokrenuo. Sjednici je prisustvovao i povjerenik Požeško-slavonskežupanije Josip Matković.



Što se tiče osnivanja lokalnih organizacija, taj proces jetek započeo, a osnovane su organizacije u Osječko-baranjskoj županiji tegradovima Osijeku, Đakovu i Našicama. Godinu smo zaključili sa 21 prijedlogomizmjene zakona, sa preko sto amandmana od kojih je najviše upućenih na državniproračun, na Zakon o braniteljima i "lex šerif". Četiri saborska zastupnikaMosta su među deset najaktivnijih od ukupnog broja zastupnika, a to su: MiroBulj, Nikola Grmoja, Tomislav Panenić i Tomislav Žagar. Od kad traje saborskastanka Most je javnosti predstavio još četiri inicijative za izmjenama zakona - zaključak je Glavnog odbora


Zajednički nazivnik svih ovih inicijativa i općenitodjelovanja Mosta je zadržati mlade u Hrvatskoj, doprinijeti da Hrvatska budebolje mjesto za život, država u kojoj se želi ostati, a ne otići glavom bezobzira. Jučer je potvrđeno da iza svih inicijativa Predsjedništva stoji i daljeće stajati članovi Glavnog odbora Mosta nezavisnih lista.


Sjednicu Glavnog odbora komentirao je politički tajnik MostaNikola Grmoja: "Most je najkonstruktivnija oporba vladajućima, ali i ovomsustavu. Nema nikakvog govora o raspada o kojem se priča potencira već godinudana. U idućem razdoblju znat ćemo iskoristiti ono što je naša najvećaprednost: dva puta smo preuzeli odgovornost za Hrvatsku, imamo institucionalnoiskustvo, imamo iskustvo vladanja i na lokalnim razinama, i za razliku od svihstranaka smo pokazali beskompromisnost u borbi za nacionalne interese ivrijednost idealima zbog kojih smo ostavili pozicije kako bi se borili za općedobro. Predsjedništvo, Glavni odbor i svi članovi Mosta u tome su suglasni ivjerujemo da to građani prepoznaju."

U MOST-u su zaključili kako se dosta radi na terenu, adoznali smo kako se očekuje i osnivanje organizacije u našoj županiji te unekim gradovima i općinama. Svi zainteresirani za politiku "čistih ruku"slobodni su javiti se županijskom povjereniku Josipu Matkoviću.

Na sjednici je bilo rasprave o ovoj godini u kojoj jezasigurno najvažniji događaj bio raspetljavanje situacije vezane za Agrokor ukojoj Most ima najveće zasluge. Glasno smo ukazivali na to da se konačnodržavni novac prestane bacati u bunar zvani Agrokor, također je i Božo Petrovpodnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića zbog lažiranja bilanci, što jekasnije potvrdila i revizija. Konstatirano je i da je točno sve ono što smogovorili o ovom procesu nakon donošenja lex Agrokora, u vezi roll up kredita ito da će jedini dobitnici biti savjetnici u Agrokoru i Knighthead fond.Politika čistih ruku, koju je Most provodio, ne samo riječima nego djelimadobila je potporu članova Glavnog odbora


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI