Održana početna konferencija projekta ¨Izgradnja Studentskog doma u Požegi¨

Održana početna konferencija projekta "Izgradnja Studentskog doma u Požegi"
(FOTO: M.M.)

21.12.2017. | M.B.
Pregleda: 4093

Početna konferencija projekta izgradnje Studentskog doma u Požegi čija je vrijednost preko 32 milijuna kuna održana je danas na Veleučilištu u Požegi. Projekt traje tri godine, do prosinca 2019. godine, te će u siječnju biti objavljen poziv za izvođača građevinskih radova, a projekt financira Ministarstvo regionalnog razvoja uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Studentski će se dom graditi na lokaciji kod gradskih bazena u Požegi.






"Kad dom bude izgrađen, to znači da je svim studentima olakšano studiranje u Požegi. Što se tiče studentskih mjesta, njih će biti 110 od čega će 60 biti za studente s posebnim socijalno-ekonomskim statusom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, Osim toga, studenti će dobiti i novu kuhinju i menzu sa 70 mjesta u restoranu. Dakle, svaka će soba imati svoju zasebnu kupaonicu te je predviđena i mala fitness dvorana u sklopu doma. Svaki kat će imati svoju čajnu kuhinju i dnevni boravak, a u domu će postojati i MediaTeka. Studentski će život biti suvremen. Mi ovim putem pokušavamo doći do većeg broja studenata na VUP-u te otvarati nove studijske programe", rekao je dekan VUP-a dr. sc. Dinko Zima.




Početnoj konferenciji prisustvovao je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji se s nekoliko riječi obratio svim prisutnima.

"Ovo je Požegi nedostajalo i nadam se da je ovo još jedan kvalitetan pomak u Požeško-slavonskoj županiji. Studenti koji dođu ovdje će dobiti kvalitetan život, a mi ćemo kao grad i dalje biti suradnici i partneri te raditi sve ono što je potrebno da bi ovo Veleučilište imalo svoju budućnost. Uvjeren sam da će odavde izaći kvalitetni ljudi koji žele, znaju i hoće raditi te će samim time pridonijeti boljitku naše županije ali i cijele Hrvatske."












Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI