Je li stigao kraj tvrtki ¨Sloga¨ ?! Radnici dali otkaze zbog neisplaćenih plaća

Sloga IMK
(FOTO: Mario Nakić)

18.12.2017. | M.M.
Pregleda: 11866

Prije nekoliko dana u Požegi se moglo čuti kako je u tvrtki "Sloga" počela nesloga odnosno, neslužbeno doznajemo od izvora bliskog tvrtki "Sloga", da su radnici početkom prosinca u tri skupine počeli davati otkaze zbog neisplaćenih plaća.

Neslužbeno doznajemo da u "Slogi" trenutno radi 5 radnika od koji je dvoje samo u pogonu, odnosno na šivanju. Razlog nezadovoljstva i nesloge radnika prema direktoru Horvatu su neisplaćene plaće za kolovoz, rujan i listopad.

"Sloga" je bila u stečaju od 1. lipnja 2012. godine do 2015. kada ju je kupila tvrtka Armano Studio d.o.o. Požega čiji je vlasnik švedski ulagač koji je u tekstilnoj branši. Nova tvrtka je tada kupila od "Sloge" strojeve za 1,1 milijun kuna dok je nekretnine kupila od Podravske banke u čijem su bile vlasništvu.


"Poslovanje se odvija dalje pod novom tvrtkom. Koliko znam, novi će poslodavac preuzeti svih 200-tinjak proizvodnih radnika" – rekao nam je tada stečajni upravitelj "Sloge" Milan Nakić.


Direktor Franjo Horvat sve je rjeđe u tvrtki, telefoni su isključeni pa tako nismo mogli čuti njegovo obrazloženje ove nemile situacije.

Nadamo se da ovo neće biti kraj još jedne, nekada dobrostojeće tvrtke i da će se možda naći jedan "Ante Ramljak" koji će ovu tvrtku spasiti od propasti kao što je i "Zvečevo" spašeno.

Mi ćemo svakako pratiti daljnju situaciju te informirati javnost o svemu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI