Kraj karijere aktualnih vijećnika županijske skupštine?

Županijska skupština
(FOTO: 034 Portal)

14.12.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 8446

Naš župan Tomašević je kako je svima već poznato, preživio izglasavanje županijskog proračuna i samim time zadržao svoje mjesto. Prema tome, oni koji su dignuli ruke za taj proračun, dignuli su ruke i za našeg Lojzu.

Sve je to ok i shvatljivo, nitko ne želi izgubiti svoju poziciju stoga su i glasovali za usvojenje županijskog proračuna, no kako trenutna situacija stoji i kako nam govore informacije iz Zagreba, samo je pitanje vremena kad će župan dati ostavku i to mijenja cijelu priču.

Nažalost, nismo mogli doći do nikog vodećeg iz naše županije kako bismo dobili neki komentar vezan za ovu temu, no informacije koje dolaze do nas su sve više potkovane i ono što predsjednik Vlade i premijer Andrej Plenković smjera i želi je sasvim jasno.


Ako se ovo uspostavi istinom i ako je Zagreb uspio postići dogovor sa županom vezan za njegovu ostavku, to će se onda znati i potvrditi u sljedećih nekoliko dana i sve će biti jasnije.


Moramo priznati da logika nalaže kako su svi oni koji su glasovali za usvojenje županijskog proračuna i samim time za župana Tomaševića, naći će se u nezgodnoj situaciji. Zašto, pitate se !? Evo objašnjenja.

Vrh HDZ-a je jasan po toj točki i ako župan da ostavku, Ustav propisuje nove izbore. U slučaju novih izbora, postavlja se pitanje hoće li vijećnici (čija imena su poznata u Zagrebu) dobiti još jednu šansu u HDZ-u ili koaliciji na listi pa će biti na istim pozicijama. Možemo samo nagađati kako će se Zagreb i novo vodstvo županijskog HDZ-a postaviti u tom slučaju.

Hoće li povjerenik Glavić i Zagreb dopustiti da ti koji su glasovali protiv volje stranke i Zagreba i glasno izjasnili opet doći na listu ili je ovdje došao i kraj njihove karijere? Jedno je sigurno, loš je onaj politički vođa koji tolerira ljude koji su glasovali protiv njegove volje, no Plenković, a i Glavić su definitivno sposobni sami voditi stranku, tako da ne otkrivamo tajnu, nego je javno iskazujemo.

To znači da će priliku na pozicijama i šansu za uspjeh dobiti novi ljudi, a novih u dvije stranke ima dosta. Mislimo da bi kompletna promjena dovela do boljitka političke etike i doprinijela boljem ugledu naše županije, a vjerujemo da ima dovoljno sposobnih koji žele i mogu napraviti korak unaprijed, izgleda da je sad došla prilika i za njih.

Ovdje bi posebno naglasili gradonačelnice Pakraca i Pleternice koje su sa svojim "DA" za proračun, kao dvije žene prvenstveno, u ovoj situaciji jasno i konkretno stale na stranu župana. Vidjet ćemo hoće li im ta jasna i javna poruka pripomoći u njihovim stranačkim karijerama i u ugledu u našoj županiji, kao i u cijeloj Hrvatskoj.

Kod biračkog tijela muške populacije koja redovno ili samo ponekad tuče svoje supruge/ljubavnice (neki čak i svoju majku), oni svi imaju "čvrsto biračko tijelo". Daj Bože da to nije previše birača, tko zna, vidjet ćemo kroz neko vrijeme.

Popis svih vijećnika koji su glasovali za usvojenje proračuna i za našeg Lojzu:

1. Miroslav Crnjac, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
2. Franjo Lucić, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
3. Anto Pavličević, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
4. Antun Haramija, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
5. Anamarija Blažević, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
6. Josipa Miličević, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
7. Damir Rosipal, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
8. Nedeljko Marić, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
9. Josip Trojić, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
10. Slavko Čakalić, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
11. Kruno Petrović, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
12. Ivica Kopecki, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
13. Ružica Komadina, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
14. Marijo Seleši, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
15. Marijan Aladrović, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
16. Antonija Jozić, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
17. Diana Rukavina, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
18. Ivan Delić, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
19. Ljiljana Banožić, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
20. Dalibor Bina, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
21. Daniel Majer, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
22. Bojan Petrović, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
23. Siniša Dragaš, HDZ/HDSSB/HSLS/HSU
24. Mario Glavaš, HSS
25. Ivana Ivanika, HSS


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI