Pakrački učenici osvojili prestižno mjesto na Palačinkijadi

Palačinkijada
(FOTO: compas.com.hr)

10.12.2017. | M.M./compas.com.hr
Pregleda: 2633

Jovana Popović, Toni Kurtović i Tomislav Milovac učenici su Učeničkoga doma Srednje škole Pakrac i ujedno prvaci tradicionalne 25. Palačinkijade, koja se održala ovih dana u Domu učenika Ugostiteljsko – turističke škole u Osijeku. Cilj je bio u zacrtanom vremenu ispeći što više palačinki, a ovaj, možemo slobodno reći, tri fantastiko u tome je uspio.

Zajedno sa svojim voditeljem i odgojiteljem Lukom Ogrizekomučenici su se uputili u natjecateljsku gastro – pustolovinu u istočnoj Hrvatskoj, u najvećem gradu u Slavoniji – Osijeku. Kako je ispričao natjecatelj Toni Kurtović za ovaj pothvat odlučili su se, jer im se činilo zanimljivim natjecati se s drugim učenicima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a dodatni razlog više bilo je druženje i stvaranje novih prijateljstava.

"Pripreme su tekle u najboljem redu, nisu bile naporne i sve je bilo super, što se vidi i na našem rezultatu. Vježbali smo po sat vremena tjedan dana prije samog natjecanja", prepričao je Toni, inače polaznik četvrtoga razreda građevinskoga usmjerenja.






"Zadani vremenski rok pečenja bile su tri minute. U prvome ciklusu pečenja tri su učenička doma, ubrajajući i naš, imala po šest palačinki. To nas je navelo na ponovni pokušaj koji je rezultirao time da je domaćin zajedno s nama ispekao po sedam palačinki. U trećem pak ciklusu pečenja ponovno su Osječani i mi ostvarili izjednačeni rezultat, no domaćin se nakon toga sasvim predao jer su vidjeli da protiv nas nemaju izglednije šanse. Na kraju smo se u Pakrac vratili kao pobjednici s medaljama i priznanjima", zadovoljno priča Toni kojemu je ovo bilo prvo ovakvo natjecanje.

Zasluge za ovaj respektabilni naslov pripada i dugogodišnjem šefu kuhinje pakračkoga doma Dariu Bukviću i djelatnicama, koji su sa strpljivošću pripremali učenike za ovo natjecanje, kao i mnoge generacije prije njih.




Unatoč velikoj konkurenciji od čak 13 učeničkih domova, pakrački učenici nisu imali tremu, jer, kako govore, vjerovali smo u sebe i svoje mogućnosti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI