Mladi studenti medicine prolaznicima u Velikoj mjerili krvni tlak i šećer

Mjerenje krvnog tlaka u Velikoj
(FOTO: M.B.)

08.12.2017. | M.B.
Pregleda: 4367

Međunarodni simpozij 9. Štamparovi dani održava se u Požežštini od 9. do 10. prosinca 2017. godine.

Glavna tema simpozija je promocija zdravlja koja je posebno važna u vremenu globalnihdruštvenih, ekonomskih i socijalnih kriza koje dodatno ugrožavaju psihofizičko stanjepojedinaca, obitelji i društva. Sve veća prevalencija šećerne bolesti i arterijske hipertenzije,ali i ostalih kroničnih bolesti uz starenje stanovništva posebno naglašavaju potrebu zapromocijom zdravlja i zdravih stilova života.




Tom su prilikom danas u Velikoj mladi studenti medicine prolaznicima mjerili krvni talk i šećer.


Student medicinskog fakulteta u Osijeku Tin kaže kako je ovakav način jako dobar u prevenciji kroničnih bolesti i promociji zdravlja i zdravih stilovaživota. "Nas je ovdje četvero iz Osijeka i dva kolege su iz Zagreba. Dakle. ljudima mjerimo glukozu u krvi i krvni tlak te ih na osnovu toga upućujemo kod liječnika opće prakse da im prepiše terapiju. Možemo učiniti iskorak u zaustavljanju negativnih trendova, pobolijevanja i gubitkakvalitete života i povećanog mortaliteta uzrokovanog nezdravim stilovima života", rekao nam je Tin.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI