Svečano otvorenje novog dječjeg vrtića na ¨Prauljama¨

Svečano otvoren novi dječiji vrtić na "Prauljama"
(FOTO: M.M.)

05.12.2017. | M.B.
Pregleda: 10445

Nakon iščekivanja i niza najavljivanja, danas je točno u podne otvoren novi dječji vrtić na Prauljama u Požegi (Rudinska ulica). Najbolji je to poklon za sv. Nikolu kojeg mali Požežani i Požežanke, ali i njihovi roditelji, mogu dobiti. Na svečanom otvorenju sudjelovao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić, ravnateljica vrtića Sanda Lukić, zamjenici gradonačelnika F. Troha i M. Pilon, župan A. Tomašević, saborski zastupnik F. Lucić, Povjerenik HDZ-a PSŽ Ž. Glavić, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, gradonačelnici i načelnici te biskup Antun Škvorčević koji je blagoslovio novootvoreni vrtić te izmolio prigodnu molitvu.




Vrtić se prostire na 3 tisuće četvornih metara s pet vrtićkih i pet jasličkih jedinica s tim da je u jasličkoj skupini maksimalan broj djece 15, a u vrtićkoj 25. Zgrada je prizemna I ukupno može primiti do 200 djece. U zgradu postoji još uprava, gospodarski objekti, kuhinja, praonica i sve ono što posjeduju i zaslužuju najmodernije opremljeni vrtići.






Investicija izgradnje vrtića vrijedna je 11 milijuna i 800 tisuća kuna, a zbog proširenja radova, došlo je do povećanja troškova. Radi tehničkog pregleda, nadzora i ostaloga, iznos se povećao za milijun i 700 tisuća kuna, ali i izgradnje ceste koja spaja Rudinsku i Zelenu ulicu čija je vrijednost izgradnje milijun i 500 tisuća kuna. Hrvatske vode su također sudjelovale s 200 tisuća kuna iz svojih sredstava i izbetonirali su korito kanala koji se nalazi između vrtića i igrališta.




"Čast mi je što vas mogu pozdraviti u tolikom broju. Čast mi je i zadovoljstvo otvoriti ovaj vrtić, ali isto tako sam sretan što mogu završiti jedan projekt koji je započeo moj prethodnik. Dugo smo razmišljali kako i gdje, te smatramo da našim sugrađanima moramo pružiti pristojne uvjete za život. Želimo pokazati da Požega brine o svojim sugrađanima, pogotovo onim najmlađima. U ovaj su projekt utrošeni milijuni, to su najbolje uložena sredstva u mom životu jer su uložena u budućnost našeg grada, Hrvatske i moje domovine. Važno je reći da su tete u vrtiću važne za razvoj naše djece i znamo da upravo tete formiraju i uče djecu kako da budu dobri ljudi. Djeca će odavde startati u život s jednakih startnih pozicija i to je najvažnije u razvoju, baš kao što to imaju djeca u drugim razvijenim zemljama.  Nadam se da će se i u drugim gardovima i općinama otvarati novi vrtići jer to znači da će biti djece", rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić, danas i u ulozi izaslanika premijera Plenkovića.




"Vrtić je sagrađen po svim standardima struke prema Državnom pedagoškom standardu. U ovom je vrtiću  deset odgojnih skupina, odnosno pet vrtićkih i pet jasličkih što je kapaciteta oko 200 djece.  Imamo i suvremenu kuhinju koja će biti centralna kuhinja i za ovaj vrtić ali i za vrtić "Cvjetna livada" tako da ćemo djeci moći ponuditi još bolju prehranu, iako je prehrana i do sada bila odlična gdje smo stavljali naznaku na nutritivne vrijednosti za naše najmlađe. U vrtiću se također nalazi i velika multimedijalna dvorana gdje ćemo održavati tjelesni odgoj i razno priredbe. Cilj nam je pružiti djeci sretno djetinjstvo i pripremiti ih za daljnji životni put. Sretna sam što će djeca ovdje imati sve ono što zahtjeva moderan vrtić 21. stoljeća. Ovdje je djeci omogućeno da se razvijaju na svim poljima ", govori ravnateljica vrtića Sanda Lukić.




Vrtić je potkrijepljen i s dva vanjska dječja igrališta s odlično uređenim okolišem, sjenicama, razno raznim igraćim spravama, klupama i sigurni sam da će djeca zajedno sa svojim tetama uživati i s radošću dolaziti u vrtić. Vrtić ke koncipiran tako da su skupine vrtića i jaslica odvojene, no tu postoji tzv. "Trg" gdje se svi zajedno druže i rade zajedničke aktivnosti. Vrtiću je Glazbena škola Požega donirala piano, a Nino Smolčić donirao je TV. Zanimljivost za roditelje je da će kroz staklo moći promatrati svoju djecu jer osoblje teži ka tome da roditelji i u vrtiću budu dio odgojnog procesa, pogotovo za vrijeme prilagodbe.

















































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI