Novi dječji vrtić na ¨Prauljama¨ otvara se 5. prosinca, povodom otvorenja razgovarali smo s ravnateljicom Lukić

Novi dječji vrtić na Prauljama
(FOTO: M.M.)

02.12.2017. | M.M.
Pregleda: 8781

Kako smo već pisali sada je i službeno da se novi vrtić na "Prauljama" otvara 5. prosinca. Povodom ovog poklona Požežanima i Požežankama za Sv. Nikolu mi smo obišli vrtić te razgovarali s ravnateljicom Sandom Lukić i gradonačelnikom Darkom Puljašićem.

"Vrtić se prostire na 3 tisuće četvornih metara s pet vrtićkih i pet jasličkih jedinica s tim da je u jasličkoj skupini maksimalan broj djece 15, a u vrtićkoj 25. Zgrada je prizemna i moći će ukupno primiti do 200 djece, a posjeduje upravu, gospodarske objekte, kuhinju odnosno sve ono što zaslužuju i imaju najmoderniji vrtići koji se u današnje vrijeme trebaju graditi." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić





Investicija izgradnje vrtića je 11 milijuna i 800 tisuća kuna, zbog proširenja radova došlo je do povećanja troškova, radi tehničkog pregleda, nadzora i ostaloga iznos se povećao za milijun i 700 tisuća kuna, ali i izgradnje ceste koja spaja Rudinsku i Zelenu ulicu gdje se iznos povećao za milijun i 500 tisuća kuna te se u sve ovomu ne smije zaboraviti spomenuti Hrvatske vode koje su s 200 tisuća kuna iz svojih sredstava izbetonirali korito kanala koji se nalazi između vrtića i igrališta.


"Izuzetno sam sretna što ćemo 5. prosinca otvoriti novi vrtić na novoj lokaciji u Rudinskoj ulici u Požegi jer na novi vrtićki objekt čekamo više od 49 godina.

Vrtić je sagrađen po svim standardima struke prema Državnom pedagoškom standardu. U novom vrtiću će biti deset odgojnih skupina odnosno pet vrtićkih i pet jasličkih što je kapacitet oko 200 djece.




U ovom objektu imamo i suvremenu kuhinju koja će biti centralna kuhinja i za ovaj vrtić ali i za vrtić "Cvjetna livada" tako da ćemo moći još bolju prehranu ponuditi djeci iako je prehrana i do sada bila odlična gdje smo stavljali naznaku na nutritivne vrijednosti za naše najmlađe.

U ovom vrtiću nalazi se velika multimedijalna dvorana gdje ćemo imati tjelesni odgoj i gdje će se održavati razno razne priredbe.




Vani imamo dva dvorišta s odlično uređenim okolišem, sjenicama, razno raznim igraćim spravama, klupama i sigurna sam da ćemo svi skupa uživati i s radosti dolaziti u vrtić.

Vrtić je koncipiran tako da su skupine vrtića i jaslica odvojene ali u svakoj skupini imamo u jednom prostoru dvije skupine, a u drugoj prostoriji tri skupine koje dijele tzv. "Trg" gdje se svi zajedno druže i rade zajedničke aktivnosti.

Uz sve ovo roditelji će iz garderobe kroz staklo moći vidjeti svoju djecu kako i što rade jer mi težimo tome da roditelji dođu i da budu dio odgojnog procesa pogotovo kada je prilagodba djeteta na vrtić." - rekla nam je ravnateljica vrtića Sanda Lukić




Na dan otvaranja novog vrtića 5. prosinca svi roditelji i građani mogu doći u novi vrtić od 14:00 sati do 16:00 sati gdje će ih dočekati odgojitelji vrtića i provesti samim vrtićem kako bi se upoznali i vidjeli gdje to djeca borave i kako će to sve izgledati.

"Jako je bitno približiti pedagoški rad svim građanima kako bi se vidjelo koliko mi zapravo radimo s djecom, jer još uvijek, na žalost kod nekih vlada mišljenje tete se u vrtiću igraju, što je stvarno daleko od istine." - dodala je ravnateljica Sanda






















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI