Noć kazališta 2017. - premijera predstave ¨Isadora¨

Noć akzališta
(FOTO: pozega.hr)

27.11.2017. | pozega.hr
Pregleda: 3252

Gradsko kazalište Požega ovogodišnju Noć kazališta obilježilo je predstavom u domaćoj produkciji pod nazivom "Isadora", autorskim projektom glumice Marijane Matoković i plesne pedagoginje Maje Đurinović, kojemu je svoj umjetnički pečat dala i kiparica Tatjana Kostanjević. Publika čiji je broj ova puta bio ograničen sjedalima postavljenim na samoj sceni, u priču je uvedena već izložbom fotografija i citata o Isadori smještenoj u Galeriji Ciraki.




Priča je to o Isadori Duncan, utemeljiteljici suvremenog plesa, koja je svojim nastupima i slobodoumnim stavovima o autonomnosti i značaju tijela i plesne umjetnosti uznemirila europsku umjetničku i intelektualnu elitu na samom početku 20. stoljeća, a njezin utjecaj na razvoj novih umjetničkih pokreta i oblika razvidan je do danas. Bila je to predstava upravo po mjeri publike koja je svojim pljeskom nekoliko puta vraćala Marijanu na scenu. Čini se da je požeško Gradsko kazalište dobilo još jednu uspješnicu koja će puniti kazališne dvorane diljem Hrvatske.





www.pozega.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI