¨Informacije su netočne i neosnovane, iznose pogrešnu sliku o Općini Jakšić i radu¨

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

25.11.2017. | N.G.
Pregleda: 5316

Općina Jakšić poslala nam je demantij jučerašnjeg članka pod nazivom "Ministarstvo uprave saziva sjednicu Općinskog vijeća u Jakšiću", stoga isti prenosimo u potpunosti.

"Informacije iznijete dana 24. studenog 2017. na internetskim stranicama web portala 034poftal.hr autora ZB /MR , Oporbene petorke Općine Jakšić u tekstu pod naslovom: "Ministarstvo uprave saziva sjednicu Općinskog vijeća u Jakšiću”, su netočne i neosnovane te je njihovim iznošenjem dana pogrešna slika o Općini Jakšić i radu.

U navedenom tekstu se na krajnje maliciozan način stvara slika da zbog plaće lvice Kovačevića nema sredstava za stipendije za studente s područja Općine. Općina Jakšić (u daljnjem tekstu Općina) raspisalaje javni natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2017./2018. za 15 studenata sa područja Općine dana 19.Iistopada 2017. Izabrani članovi Povjerenstva postupili su u skladu sa zakonskim odredbama i općim aktima Općine te je uvjete iz natječaja zadovoljilo 9 studenata sa područja Općine od ukupno 19 prijavljenih. S obzirom da ostali prijavljeni nisu ispunili zakonske uvjete iz natječaja, Općina Jakšić ponovno je raspisala natječaj za dodjelu stipendija 22 studenog 2017. godine.


Napominjemo da proračun Općine ne može podnijeti financiranje svih redovnih studenata sa područja Općine, a imajući u vidu potrebu racionalnog i učinkovitog upravljanja proračunskim sredstvima. Općina ne zaostaje ni za drugim gradovima po pitanju dodjele za stipendije.Nadalje oporbena petorka u tekstu navodi "da bahati gsp.Kovačević dobiva putne troškove i ima bezobrazno visoku plaću” štoje neistina.


Načelnik Općine Ivica Kovačević dužnost načelnika obavlja profesionalno u skladu s Člankom 90. Zakona o lokalnoj područnoj (regionalnoj) samoupravi. Prema članku 90.a istog Zakona, osobe iz članka 90. koje dužnost obavljaju profesionalno ostvaruju pravo na plaću i druga prava iz rada. Načelnik ne dobiva putne troškove, a plaća općinskog načelnika nakon 28 godina radnog staža iznosi 12.205,34 kn bruto.

Neistinita je i informacija da Ministarstvo uprave idući tjedan saziva sjednicu Općinskog vijeća, nego je saziva predsjednik Općinskog vijeća, a u skladu sa zakonskim odredbama i Statutom Općine, a što je vidljivo iz službenog poziva.

Slijedom navedenoga, dana 24. studenog 2017. na internetskim stranicama web portala 034portal.hr autora Z.B/M.R. objavljene su netočne i neosnovane informacije o radu Općine Jakšić i predsjednika Općinskog vijeća s jedinim ciljem obmanjivanja javnosti radi osobnih političkih probitaka.

Nikolina Gazilj
Službenik za informiranje
Općina Jakšić"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI