22.11.2017.
M.M
Pregleda: 5617
Poljoprivredna škola Požega
(FOTO: M.M.)
Poljoprivredno prehrambena škola u Požegi danas je na obilježila 2. VETweek - Europskog tjedana vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koji se ove godine događa od 20.do 24.studenog na razini Europske unije s ciljem predstavljanja brojnih mogućnosti koje nudi strukovno obrazovanje i osposobljavanje mladim ljudima i odraslima kako bi otkrili svoje talente i razvili specifična znanja i vještine za radna mjesta današnjice, ali i sutrašnjice.
"Strukovno obrazovanje je prioritet Europskoj uniji i u tom smjeru bi se trebalo razvijati i obrazovanje u republici Hrvatskoj.
Ekonomska i trgovačka škola uključena je u projekt obilježavanja tjedna strukovnog obrazovanja od samog početka, a sada i mi kao škola, organizacijom radionica i predstavljanja zanimanja učenicima osnovnih škola. Sve zainteresirane škole mogle su prijaviti svoje aktivnosti i uključiti se u mrežu škola koje sudjeluju u ovom projektu.
U našoj školi danas obilježavamo Europski tjedan kroz različita predavanja i demonstracije povezujući teoriju i praksu te poljoprivredu i prehranu." - rekla je ravnateljica Grgić
Program obilježavanja Europskog tjedana vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju sastoji se od sljedećih predavanja za učenike koji su prehrambeni tehničari i agroturisti:
1. Tople juhe za zimske dane, kremaste i prežgane sa začinima za različite ukuse- Snježana Pešut Pilon, dipl.ing., Savjetodavna služba Požega
2. Nutritivna vrijednost prosa, buče i batata - Marija Marketanović-Hadžić, dipl.ing., Poljoprivredno-prehrambena škola Požega
3. Muzej u loncu; predstavljanje projekta - Maja Žebčević Matić, dipl.etn., Gradski muzej
4. Demonstracija jela sa školskim namirnicama: čorba kiselica s bučinim uljem i posna sarma (Muzej u loncu), te pašteta od prosa i krempita od batata, Anđelko Ledić, kuhar, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega