¨Ruksak (pun) kulture¨ - radionica pod nazivom ¨Snimi film mobitelom¨

"Snimi film mobitelom"
(FOTO: M.M.)

21.11.2017. | M.M.
Pregleda: 4498

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega prijavila se na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja "Ruksak (pun) kulture" u srpnju 2017. godine, te je odabrana za provođenje projekta.








"Projekt Ruksak (pun) kulture- umjetnost i kultura u vrtiću i školi (razdoblje 2015.-2020. godine), dio je nacionalnog dopunskog programa podrške u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a vezano uz umjetnost i kulturu, koji će u hrvatskim vrtićima i školama provoditi stručnjaci — književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici kojim će omogućiti djeci i mladima upoznavanje s umjetničkim i kulturnim djelima izričajem visoke kvalitete i profesionalnih standarda, pokrivajući "široko područje". Škola je dobila radionicu iz područja vizualne umjetnosti s nazivom: "Snimi film mobitelom", rekla je ravnateljica POljoprivredno-prehrambene škole Požega Marija Grgić.





"Snimi film mobitelom radionica je namijenjena učenicima srednjih i viših razreda osnovnih školate je njen osnovni cilj u jednome danu snimiti filmove uređajem koji svi učenici posjeduju.Današnja tehnologija snimanja filma postala je znatno pristupačnija no što je to nekoć bilo te sučak i neki zapaženi filmovi snimani mobitelima. Kao dobar primjer može se izdvojitidugometražno djelo `Tangerine` redatelja Seana Bakera koji je bio prikazan na prestižnomSundance filmskom festivalu te je osvojio mnoge nagrade te pohvale kritičara i publike. Naime,vizualno izražavanje filmom postalo je široko dostupno te učenike hrvatskih škola ništa ne dijeliod filmskog uratka osim njihove mašte te ponešto znanja i vještine. Upravo im te vještine želimoprenijeti kako bi samostalno mogli početi stvarati mala i velika filmska djela te im ukazati kakosnimanje mobitelom ne mora samo služiti za fotografije i videe za Facebook i Instagram već dau svojim rukama drže pravo oruđe vlastitog umjetničkog izražavanja kojim mogu postići mnogoviše no što im se to možda čini.Učenici koriste vlastite mobitele za snimanje filmova i mobitele mentora, u slučaju da netko neposjeduje mobitel, svakako ćemo mu ga kao organizatori osigurati. Kako će učenici većinupraktičnih vježbi raditi grupno, dovoljno je u načelu svega nekoliko pametnih telefona zaodržavanje radionice.", rekao je voditelj radionice Matija Drniković.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI