Pola milijuna kuna investicija u lipičku Ergelu

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

19.11.2017. | compas.com.hr
Pregleda: 1871

Na lipičkoj ergeli danas su se susreli gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i Mirko Damjanović, ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik. Uložene investicije u Ergelu u Lipiku bile su jedan od povoda za ovaj susret. Naime, riječ je o adaptaciji u vrijednosti od oko 100.000 kuna u objekte na prostoru ergele te kupnja utovarivača u vrijednosti od 450.000 kuna.

"Iako ovaj prostor nije u vlasništvu Državne Ergele Đakovo i Lipik, u dogovoru s Poljoprivredom Lipik, koja je vlasnik ovog prostora te uz podršku i pomoć lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane, odlučili smo investirati. Prostor nije bio adekvatan ni za radnike, a ponajmanje za posjetitelje. Svakim danom na Ergelu dolazi sve veći broj posjetitelja i turista, u Lipiku je i lječilište pa je bilo neprimjereno da ne postoje osnovni uvjeti za toalet.

Gradonačelnik je dao podršku u investicijama, a kako su krenuli radovi, tako su se naši kapaciteti i želje povećavali. Od povećanja broja toaleta s jednog na tri plus tuš kabina, do uređenja prostorija gdje borave djelatnici. Sređen je pod i postavljene su pločice. Stvorene su dvije dodatne prostorije. U jednoj je čajna kuhinja, a druga služi za presvlačenje radnika. Od jednog prostora su dobivene četiri prostorije.", rekao nam je ravnatelj Damjanović.


S obzirom na to da je Ergela u Lipiku dio Ergele Đakovo i Lipik, velike su potrebe i za poljoprivredne radove oko konja. Pokazalo se da jedan postojeći mali traktor nije dostatan za radove jer su radnici bili primorani veliki dio posla, koji nije lagan, obavljati ručno pa je stoga nabavljen jedan teleskopski utovarivač u vrijednosti od 450.000 kuna, koji služi i za čišćenje štale i za prenošenje bala.


Kako nam je rekao gradonačelnik Kasana, dolaskom novog ravnatelja suradnja Grada Lipika s Državnom ergelom Đakovo i Lipik se znatno poboljšala što se vidi i po uloženim investicijama. Ovo ulaganje od gotovo pola milijuna kuna u posljednjih šest mjeseci zapravo je vrlo bitno za Lipik, iako je pravo rješenje izgradnja nove ergele, za koju se sljedeće godine očekuje izdavanje građevinske dozvole. Gradonačelnik je istaknuo dobru suradnju i na tome projektu i siguran je da to daje još jedan pozitivan smjer i zamah cijelom razvoju turizma na području Lipika.

www.compas.com.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI