HDZ Požega obilježio Dan sjećanja na Vukovar uz Zajednicu žena ¨ Katarina Zrinski¨

Dan sjećanja na Vukovar
(FOTO: M.M.)

17.11.2017. | M.M
Pregleda: 5639

Zajednica žena HDZ-a grada Požege " Katarina Zrinski" povodom Dana sjećanja na Vukovar danas je organizirala predavanje na temu; ZNAČAJ I ULOGA HUMANITARNE OPERACIJE SPAŠAVANJA TEŠKIH RANJENIKA 1992. GODINE U PLETERNICI, koje je održao bojnik Mario Kalan u Gimnaziji u Požegi.




Nakon predavanja održano je tradicionalno paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici o organizaciji Zajednice žena HDZ-a grada Požege " Katarina Zrinski" i Gradskog odbora HDZ-a grada Požege.


"Osobna mi je čast i zadovoljstvo da imam priliku dati posebnu zahvalu Gradu heroju, ljudima koji su dali svoje živote za našu domovinu tako da ih se prisjećamo na ovaj simboličan način i svakako našem prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu.


Ono što želim naglasiti da Hrvatska demokratska zajednica ne svojata ovaj događaj, dapače pozivamo sve one koji žele da mogu sudjelovati s nama ravnopravno i dostojanstveno kako bi se Vukovara prisjećali svih 365 dana u godini jer narod bez povijesti je narod bez budućnosti." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić




"Kao što ste čuli i vidjeli na predavanju to je jedan dio projekta istraživanja o humanitarnoj akciji spašavanja ranjenika 1992. godine iz Pleternice.

To je jedna epizoda iz domovinskog rata koja do sada nije obrađena niti prezentirana iz razloga snaga protivnika koji bi sve to mogli uništiti s velikim posljedicama.



Tu se radilo o velikom broju ranjenika zaprimljenih u brodskoj bolnici koji su automobilima dovezeni u Pleternicu i onda avionima dalje prevezeni u Zagreb na liječenje.




Ovim modelom Hrvatske vojske mnogi životi su spašeni, a za sada znamo da su 93 čovjeka spašena iz Pleternice, a u ukupnom spektru operacije koja je trajala do početka 93. godine bio je 141 teški ranjenik." - rekao je bojnik Mario Kalan

























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI