Održano predavanje o turizmu u zaštićenim područjima

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

17.11.2017. | PP Papuk
Pregleda: 1394

U srijedu, 15. studenog 2017. godine u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, održano je predavanje na temu "Turizam u zaštićenim područjima", za studente 3. godine stručnog studija Menadžmenta ruralnog turizma, kolegij Ekoturizam, u pratnji profesora Božidara Jakovića, mag.oec.

Glavna čuvarica prirode u JU PP Papuk, Gordana Kukić, dipl. oec., održala je predavanje, te upoznala studente s globalnim trendovima turizma u prirodi, pojmovima ekoturizam i ekoturist, kao i očekivanjima "novih turista", načinom upravljanja zaštićenim područjima prirode s obzirom na specifičnosti zaštite i korištenja prirodnih resursa u turističke i druge svrhe, karakteristikama turističke potražnje i načinima komunikacije s tržištem, mogućnostima valorizacije prirodnih resursa, ali i ograničenjima razvoja turizma u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, te potencijalnim učincima turizma na okruženje. Također ih je upoznala s turizmom u zaštićenim područjima Republike Hrvatske, te njihovom ulogom u turizmu RH, institucionalnim okvirom, te s projektom PARCS koji će pomoći u otklanjanju ključnih institucionalnih slabosti uz istovremeno jačanje kapaciteta financijskog upravljanja javnih ustanova odgovornih za zaštićena područja kako bi se smanjila troškovna neučinkovitost, povećao prihod od korisničkih naknada i razvio mehanizam dijeljenja naknada među parkovima. Pomaganjem očuvanju hrvatskih prirodnih vrijednosti i zaštitom bioraznolikosti, projekt će također pomoći podizanju kvalitete življenja, podizanju svijesti o važnosti zaštićenih područja i općenito doprinijeti održivom razvoju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI