Održan sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda

Lipik
(FOTO: compas.com.hr)

16.11.2017. | M.M/compas.com.hr
Pregleda: 2580

Grad Lipik jučer su posjetili Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, Davorin Piha, voditelj Vodnogospodarske ispostave Srednja-Donja Sava i Davor Novinc, voditelj daruvarske ispostave Hrvatskih voda nadležne za vodno-gospodarski sliv Ilova-Pakra te održali radni sastanak s Vinkom Kasanom, gradonačelnikom Lipika i  Anamarijom Blažević, gradonačelnicom Pakraca, kao i njihovim suradnicima. Sastanku je također prisustvovao Marijan Pierobon, direktor tvrtke Vode Lipik.




Kako je rekao Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, na sastanku je bilo riječi o projektu izgradnje akumulacije Šumetlica, ali i o EU projektima, u prvom redu aglomeraciji Lipik - Pakrac.


"Projekt Šumetlice je prevažan, važan je mještanima Lipika i Pakraca, odnosno čitavom ovom području, ali važan je i s aspekta građevinskih radova te prirode koji su važni i mogući na razini čitave države. Projekt je, uvjetno rečeno, u određenom problemu zato što je tvrtka Viadukt, koja je bila nositelj projekta, došla u situaciju, dakle stečaj i nemogućnost da dovrši taj posao. Postoje neke prepreke da se projekt iščupa iz tog problema, ali postoji i način koji omogućuje da se ovaj prevažan projekt stavi u funkciju"; rekao je gospodin Vukmirić.





Hrvatske vode nude rješenje, s kojim se slažu i predstavnici lokalne uprave, prema kojem bi preostale postojeće tvrtke iz konzorcija, kojeg su osim posrnulog Viadukta činila tri poduzeća - tvrtka Brodska Posavina iz Slavonskog Broda, Lonja Struga iz Kutine te klanječka tvrtka Vodoprivreda Zagorje, nastavile radove po redefiniranim uvjetima ili uz podršku neke tvrtke koja će zauzeti mjesto Viadukta. Tako bi se izbjegao gubitak vremena, kao i nepotrebne administrativne zavrzlame. Riječ je o hrvatskom građevinskom potencijalu, a sve se radi u zakonskom okviru i interesu lokalne sredine. Sljedeći tjedan će se razgovarati s građevinskom operativom i nakon što se sve uskladi, više neće biti prepreka da se ide u pripremu gradilišta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI