SDP s novim kandidatima kreće u novu budućnost

Tamara Puač
(FOTO: Lidija Galić)

14.11.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 11807

Na službenim stranicama GO SDP-a grada Požege jučer su objavljene kandidature za novo vodstvo, zanimljivo da se Ronko i dr. Cesarik ne pojavljuju ni na kojem mjestu, je li to znak da je SDP konačno uvidio da je za stranku bolje da ih nema ili iza ovih kandidatura stoji drugi razlog, ne znamo.

Tamara Puač i Luka Samaržija kao dva vodeća kandidata su zasigurno dobar izbor, iako je moje osobno mišljenje da je Tamara Puač, koja se kao žena i kao SDP-ovka zalaže za ideale socijaldemokracije, možda bolji izbor nego kolega.

Iako osobno ne poznajem niti Tamaru niti Luku, ovo mišljenje se bazira na gledištu iz daljine i mogu reći da se Tamara ističe više nego Luka.


U Požegi se može čuti da je Luka Samaržija mlad i sposoban, ali i opterećen obiteljskim vezama. Stoga je članstvo SDP-a strah da SDP Požega ne bi postao neko privatno vlasništvo jedne obitelji u Požegi. Otac. Željko Samaržija, je mogući predsjednik ŽO SDP-a, a sin predsjednik GO SDP-a, još da se na objema listama nađe pokoji Samaržija, onda bi stranka doista pala pod kontrolu jedne moćne požeške obitelji. Hoće li to članstvo SDP-a dopustiti, ostaje nam za vidjeti!


Što se tiče Tamare Puač, ona se već nekoliko puta istaknula s prijedlozima u Gradskom vijeću i unutar stranke, ona zastupa modernu socijaldemokraciju i dosta naginje na stranu ljevice. Nakon dugog vremena u kojem su u SDP-u vladali osobni interesi, sad postoji mogućnost da vodstvo SDP-a po prvi put osjeti duh socijaldemokracije i zalaže se za nas obične građane.

Ne zaboravimo, Tamara Puač je predložila da se ukinu vijećničke naknade u svrhu subvencioniranja školskih udžbenika te za plaćanje prijevoza svoj djeci, upravo je taj smjer razmišljanja u duhu prave socijaldemokracije.

Oni koji prate njenu Facebook stranicu, znaju da je ona jedina SDP-ovka koja je komentirala i osudila sve afere HDZ-a u Požegi, ona je bez straha prozivala župana i Franju Lucića, a i gradsku vlast, nije kao neki SDP-ovci koji su vezani sa županom i zasigurno neće napraviti ništa protiv svojih HDZ prijatelja, pogotovo onih za koje su vezani borbenim putem. Mislim da svi znaju na koga se ovo odnosi i na koje to točno SDP obiteljsko carstvo mislim, to su oni kojima je uz sve HDZ-ove afere u Požegi, najvažnija tema ipak pitka voda koja je sasvim u redu te se za nju ne treba bojati idućih bar 30-ak godina.

Za sve one koji se ne slažu s ljudima koji imaju jako JAKO dobre mirovine i onima koji jedva preživljavaju s minimalcem i mirovinom od 1000-2000 kuna, Tamara Puač je definitivno pravi izbor.

Na ovim izborima će se pokazati bira li požeški SDP novi put u budućnosti pravog duha socijaldemokracije ili bira privatne i osobne interese pojedinca u stranci koji, onako usput da spomenem, imaju jako visoka primanja; sin na VUP-u, majka ravnateljica škole, otac umirovljeni diplomat- sad sami možete razmisliti koliko vas ta obitelj može razumjeti. Mislim čak da bi engleska kraljica imala više razumijevanja za običan puk i umirovljenike nego dotična obitelj, no to je samo moje osobno mišljenje.

Bilo bi zanimljivo kad bi gentlemanu gradonačelniku Puljašiću s druge strane parirala jedna žena. Ako se pitate zašto gentleman, pa zato što, prema našim trenutnim saznanjima, gradonačelnik Puljašić ne tuče žene ni novinare, a vidimo da je to za požeške političare doista izvanredna situacija. Nadamo se da će gradonačelnik Puljašić nastaviti vladati u ovom duhu, posebno moje kolege i ja.

Utvrđeni su kandidati za 9.izbornu Konvenciju GO SDP-a PožegaKandidati za predsjednika/cu GO SDP-a Požega su:

1. Tamara Puač
2. Luka Samardžija

Kandidati za potpredsjednike GO SDP-a Požega su:

1. Željko Samardžija
2. Dejan Vasilj

Kandidati za Gradski odbor GO SDP-a Požega su:

1. Ivana Bouček
2. Bruno Horvat
3. Marijana Javor
4. Veselka Jurković
5. Darinka Mikić
6. Luka Samardžija
7. Željko Samardžija
8. Zvonko Štajduhar
9. Dejan Vasilj
10.Vladimir Višinger
11. Martina Vlašić
12. Marica Zovko



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI