U većini Hrvatske padaju oborine, puše vjetar, a temperature su se već opasno spustile

Promjena vremena
(FOTO: Google)

13.11.2017. | dnevnik.hr
Pregleda: 3197

Vrijeme će u danas biti oblačno, u većini krajeva s kišom, a u gorju će padati i snijeg. U početku će biti mokar i topit će se, no tijekom dana se svakako očekuje i stvaranje debljeg snježnog pokrivača. Uglavnom će to biti između 10 i 25 centimetara, no na mjestima ga može napadati i do 40. Što se tiče nizinskog dijela, moguće je da i u sjeverozapadnim krajevima ponegdje zaleprša pokoja pahulja, a nošenog burom, malo snijega može biti čak i podno Velebita. No, to nije sve. Svašta nas još čeka u ponedjeljak.

Kao posljedica nove ciklone koja se formira iznad Alpi ona će u Jadranu još malo i ojačati te zatim krenuti prema jugu.
Jutro će u ponedjeljak biti oblačno, uglavnom i kišovito, a kiša će na sjeverozapadu početi još u noći. U gorju će u početku padati mokar snijeg, a na moru pljuskovi i grmljavina, pri čemu mjestimice ovdje može biti i obilnije kiše. Zapuhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na sjevernom Jadranu bura s olujnim i orkanskim udarima, dok će u Dalmaciji još uvijek puhati jako i oštro jugo. U većini krajeva jutro će biti i topliji dio dana, a dolaskom fronte osjetno će zahladnjeti. U unutrašnjosti će temperatura u početku biti od 4 do 7, a na Jadranu uglavnom od 10 do 15 stupnjeva. Toplo se odjenite, trebat će vam.

Slavonija


Glavnina oborine u Slavoniju stiže nešto kasnije. No, ni tada to neće biti neke veće količine. Padat će kiša, a tek u noći na utorak u gorju vjerojatno i snijeg. Temperatura se neće bitnije mijenjati, bit će između 4 i 8 stupnjeva, a hladnije će biti prema večeri.


www.dnevnik.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI