Stručna posjeta Veleučilišta u Požegi Fondaciji Edmund Mach u Trentu

FOTO: pozega.hr

12.11.2017. | pozega.hr
Pregleda: 2516

Veleučilište u Požegi, predvođeno prodekanom za razvoj dr.sc. Berislavom Andrlićem i pročelnikom Poljoprivrednog odjela mr.sc. Josipom Mesićem, bilo je dio delegacije grada Požega koja je od 5. do 9. studenoga posjetila talijansku pokrajinu Trentino. Tom su prilikom posjetili Fondaciju Edmund Mach gdje su predstavili mogućnosti međuinstitucionalne suradnje u području Erasmus razmjene nastavnika i studenata, izdavačke djelatnosti, znanstvenih istraživanja i pokusa, zajedničke prijave u EU projektima i slično. Naime, požeško Veleučilište planira za naredno razdoblje potpisati Erasmus sporazum te realizirati prvu odlaznu mobilnost nastavnika i studenata u 2018. godini.








- Izuzetno sam zadovoljan posjetom instituciji Edmund Mach koja, osim istraživačke djelatnosti u području vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, izvodi i nastavnu djelatnost pri Sveučilištu u Trentu. Imali smo priliku vidjeti kako je organiziran jedan vrhunski nastavno-istraživački centar koji prenosi svoje rezultate u gospodarsku praksu te na taj način potiče razvoj poljoprivrede i turizma u regiji Trento. Kroz buduće kontakte i posjete cilj će nam biti iskoristi njihova iskustva u podizanju kvalitete znanstvene, nastavne i stručne naše djelatnosti. – zaključio je dr.sc. Berislav Andrlić.





Fondacija Edmund Mach prestižna je institucija koja je kroz godine postigla brojne prestižne rezultate na međunarodnoj razini, pružajući niz programa obrazovanja, osposobljavanja i prijenosa tehnologije u području poljoprivrede, prerade hrane i održivog razvoja. Ovo malo poljoprivredno središte nalazi se u mjestu San Michele all`Adige, samo 16 km sjeverno od Trenta. Sastoji se od oko 70 hektara zemljišta i 14 hektara kampusa koji posjeduje školske objekte sa staklenicima, laboratorijima i uredima.




Pokrajina Trentino zbog svoje plodne zemlje važno je središte proizvodnje vrsnih vina koja svojim jedinstvenim aromama dočaravaju bogatstvo tla, kvalitetu ploda i slavnu metodu proizvodnje pjenušavih vina. Stoga je prilikom posjeta organiziran obilazak vinarije Rotary koja u srcu Dolomita, među očaravajućim vrhovima i dolinama pokrajine Trento proizvodi elegantna i suvremena pjenušava vina čije karakteristike odražavaju jedinstvenu klimu ove alpske doline. Vinski podrum vinarije Rotary jedna je od najsuvremenijih građevina za proizvodnju pjenušavih vina, savršeno uklopljena u prirodni okoliš koji je okružuje. Krov vinskog podruma karakterističnog je oblika vala koji asocira na valoviti oblik brojnih vinograda.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI