Kestenijada, Bučijada i Martinje u požeškoj šetališnoj zoni

FOTO: M.M.

11.11.2017. | M.M/pozega.hr
Pregleda: 4962

Jesen u Slavoniji je posebna, puna boja, mirisa i okusa, vrijeme kada sve obiluje raznim jesenskim događajima koji njeguju tradiciju i običaje ovog prekrasnog kraja. Njegujući tu tradiciju, u Požegi je i ove godine održana manifestacija "Okusi jeseni", objedinivši sve jesenske priredbe – Kestenijadu, Bučijadu i Martinje.



Turistička zajednica Grada Požege na ovogodišnjoj manifestaciji okupila je različite domaće proizvođače, uz tradicionalno Martinje i Vinskog kardinala Vladu Bauera, jedinog vinskog kardinala u Hrvata, uz bogatu ponudu vrhunskih domaćih proizvoda i slastica od buče, meda, kestena, voća i povrća. Izlagači koji su u Požegu stigli iz cijele Slavonije posjetiteljima su ponudili razne domaće proizvode od čajeva, ulja, pekmeza, džemova, sokova, vina i meda pa sve do rukotvorina, zlatoveza, igračaka, ukrasa, aranžmana i slavonskih odjevnih predmeta. Na štandovima su se predstavili i pčelari iz cijele naše Županije koji su imali ocjenjivanje i selekciju meda, a ovom su prilikom dodijeljena priznanja najboljim primjercima.


Dobru zabavu uz pokoju kapljicu poželio je posjetiteljima požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je pozdravio okupljene, a krštenje mladog vina obavio je vinski kardinal Vlado Bauer uz vinskog kuma, doajena požeškog vinogradarstva Ivana Jurkovića.






U okviru proslave ovogodišnjeg gradskog Martinja, Gradski muzej Požega organizirao je prigodnu prodaju i prezentaciju pripreme dva zanimljiva jela - cerničkih ćupteta i gunjanskih gojtana koja nose zanimljive povijesno običajne priče stare Slavonije. Uz street food ćuptete i gojtane po pristojnim cijenama, upriličena je i besplatna degustacija zanimljivog i posebnog ženskog pića, majskog vina.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI